Home >
Nieuws >
Nacht van het Zilver

Nacht van het Zilver

Locatie

Schoonhoven

December 9, 2023

 t/m 

December 9, 2023

Op 9 december 2023 is het weer de Nacht van het Zilver in Schoonhoven! Ook in het Zilvermuseum is er van alles te doen & beleven.

Silver Selfie Spots
Speciaal voor de Zilvernacht zijn er in het museum verschillende Selfie Spots gemaakt waar je de leukste kerstfoto’s kan maken. Van kersttaferelen tot zilveren glitter en glamour, met deze foto’s maak je een leuke kerst of nieuwjaarswens voor je vrienden en familie. Er is op sommige plekken ook een assistent fotograaf aanwezig om te tips te geven hoe je er het beste op staat.

Vakschool studenten en smeden demonstreren hun vakmanschap
In de Zilverlounge vind je de studenten van de Vakschool Schoonhoven die hun kennis demonstreren. Denk je na over de opleiding? Dan kun je al je vragen stellen. Laatste kans: bewonder de meesterstukken van de eindexamen studenten die hier geëxposeerd staan, want 11 december komt er een nieuwe expositie beneden. In de Zilversmederij is het gezellig druk en kun je unieke cadeaus kopen. Elke smid heeft immers een eigen stijl! Ook voor een wens op maat ben je hier aan het goede adres.

Shop till you drop: gratis kunsttijdschriftcadeau
In de museumwinkel vind je leuke cadeautjes voor kinderen en volwassen. Of het nu voor de kerst is of alvast voor een verjaardag of speciale gelegenheid. De ovale Möbiushanger is in de aanbieding en ook de driepits kandelaar van Zilverstad. Iedereen die iets koopt krijgt er gratis een kunsttijdschrift bij, zolang de voorraad strekt!  

Exposities: Aan tafel met Helene Kröller-Müller & Tin Ten Toon
De Zilvernacht is natuurlijk het moment om de Wereld van Zilver te ontdekken! Ken jij al het zilver dat Berlage en Van de Velde hebben ontworpen voor de beroemde familie Kröller-Müller? In de tentoonstelling ‘Aan tafel met Helene Kröller-Müller’ tonen we deze unieke items. Tin stond vroeger ook wel bekend als zilver voor de armelui, maar was dat ook zo? In de expositie Tin Ten Toon wordt je verrast door de veelzijdigheid van tin, van bodemvondsten tot hedendaagse kunst.

Bezoek voor slechts 7,50 het Zilvermuseum tijdens de Nacht van het Zilver
Tijdens de Nacht van het Zilver kun je het museum bezoeken voor slechts 7,50. Of gebruik je museumkaart of Vriendenloterijkaart.

Foto: Rob Glastra Fotografie Schoonhoven

Terug