Home >
Nieuws >
Nationale Zilverdag

Nationale Zilverdag

Locatie

Schoonhoven

May 20, 2024

 t/m 

May 20, 2024

Vorig jaar was het één groot feest tijdens de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven. Zowel de organisatie als de vele bezoekers genoten eindelijk weer van een live editie van de Nationale Zilverdag.

Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen….

Het geheim van de Nationale Zilverdag? Alle ateliers van goud- en zilversmeden openen hun deuren op deze feestelijke dag en daarnaast laten vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. Vakschool Schoonhoven geeft voorlichting, het Zilvermuseum biedt allerlei extra’s en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt ieder iets wat hem – en zeker ook háár – aanspreekt, verrast of verrijkt.

www.zilverdag.nl

Terug