Home >
Nieuws >
SIERAAD Art Fair - Amsterdam

SIERAAD Art Fair - Amsterdam

Locatie

Gashouder Westergasfabriek, Amsterdam

May 18, 2023

 t/m 

May 21, 2023

De 20e editie van SIERAAD Art Fair opent 18 mei om 13.00 uur haar deuren. De Westergas Gashouder in Amsterdam is sinds 2008 de locatie voor deze verkoopexpositie. Tot en met 21 mei is SIERAAD Art Fair the place to be voor alle liefhebbers van sieraden.

Lisa Walker
Om het 20ste jubileum van Sieraad te vieren wordt een feestelijke centrale tentoonstelling georganiseerd met het werk van Lisa Walker (1967). Haar sieraden zijn vreemd, humoristisch en hebben een enorme vrijheid. De Nieuw-Zeelandse kunstenaar is al meer dan 20 jaar actief. Ze gebruikt in haar sieraden overblijfselen van de wegwerpmaatschappij, en afval uit haar eigen werkplaats of die van anderen. Ze koopt materialen en dingen op (digitale) markten, zoals een stapel brochures en ansichtkaarten van een reis naar Europa, en speelgoed en prullaria die kennelijk te mooi waren om zomaar weg te gooien. Lisa Walker vindt schoonheid in dagelijkse dingen. Ook borduurt ze en (her)gebruikt ze graag textiel in haar werk, terwijl verf en lijm ruim toegepast worden. Haar sieraden bevinden zich in de belangrijkste museumcollecties in de wereld. En ook particulieren kopen en dragen haar werk graag. De tentoonstelling op SIERAAD Art Fair toont sieraden van Walker uit particuliere collecties in Nederland en België.

SIERAAD Art Fair
SIERAAD International Jewellery Art Fair is het specifiek op sieraadvormgeving en sieraadkunst gerichte presentatieplatform voor de professioneel opgeleide sieraadkunstenaar. Met een zeer internationaal deelnemersaanbod waardoor de meest veelzijdige en verrassende vormen van sieraadkunst te zien en te koop zijn. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen. Daar ‘waar kunstdraagbaar wordt’. Circa 126 ontwerpers, uit alle delen van de wereld bijeen in de Gashouder. Ontwerpers die u alles kunnen vertellen over de sieraden die ze hebben gemaakt. U bent welkom om te komen kijken, passen en kopen!

www.sieraadartfair.com

Terug