Home >
Nieuws >
SIERADENROUTE Amsterdam: preview Christmas Collection 2022

SIERADENROUTE Amsterdam: preview Christmas Collection 2022

Locatie

Centrum Amsterdam

October 27, 2022

 t/m 

October 29, 2022

Op 27, 28 en 29 oktober heten alle goudsmeden van de SIERADENROUTE in Amsterdam u van harte welkom om de speciale kerstcollecties te komen bewonderen. De nieuwste ontwerpen, vers van de werkbank en misschien wel speciaal voor u!

De SIERADENROUTE is een wandel- en fietsroute voor iedereen met hart voor sieraden, oog voor vakwerk en waardering voor eigenheid. De SIERADENROUTE voert dwars door het historische centrum van Amsterdam naar elf gediplomeerde goud- en zilversmeden die gevestigd zijn aan de grachten, in de Jordaan, in de Negen Straatjes en bij de Nieuwe Kerk.

Bij de deelnemende edelsmeden staat het ambacht centraal. Hun ontwerpen zijn ‘Dutch Design’ en ‘Made in Holland’. Vrijwel alle sieraden zijn unieke stukken, handgemaakt van goud, platina, zilver of edelstaal en echte edelstenen of parels. De getoonde collecties variëren van ultramodern tot semiklassiek, zodat binnen enkele uren tijd een breed spectrum aan stijlen kan worden bekeken. Handig om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor de aankoop van trouwringen, een geboorteschenk óf een ander mooi cadeau, bijvoorbeeld voor de Kerst. Ook is het mogelijk een sieraad naar eigen wens te laten ontwerpen.

De route kan bij elke deelnemer worden gestart via de daar verstrekte flyer of via de plattegrond op de website. De acht kilometer lange tocht is prima te wandelen of te fietsen, zeker als u tussentijds één van de in de flyer aanbevolen cafés of restaurants bezoekt.

Op 27, 28 en 29 oktober zijn alle deelnemers geopend van 11 tot 17 uur. Lukt het u niet te komen, dan kunt u de route ook op andere dagen bewonderen, de meeste deelnemers zijn geopend van donderdag t/m zaterdag. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

www.sieradenroute.nl

Terug