Home >
Nieuws >
Spring is coming!

Spring is coming!

Locatie

Enschede

February 18, 2024

 t/m 

April 3, 2024

Galerie Beeld & Aambeeld bestaat deze maand 45 jaar. Dat is een mijlpaal om bij stil te staan en een gelegenheid om terug te kijken op een tijdperk. Tegelijkertijd kijkt de galerie ook graag vooruit en neemt daarom een voorschot op het naderende voorjaar met de tentoonstelling “Spring is coming!” met het werk van twee kunstenaars die bezield raken door alles wat groeit en bloeit. Te zien van 18 februari t/m 3 april.

Zo wandelt Maike Eilers graag in de natuur rond haar woonplaats Keulen, maakt foto’s en gebruikt die, of een uitsnijding daarvan, voor het uitgangspunt van haar schilderijen en tekeningen. Haar manier van schilderen kenmerkt zich door het gebruik van diverse materialen die zowel kleur als structuur geven. Ze begint met een ondergrond van dunne lagen verf en gebruikt vervolgens olieverf, pigment, acrylverf, krijt of lak om het beoogde beeld te realiseren. Zo ontstaan geabstraheerde versies van de werkelijkheid met een sfeer die de kijker er vol fascinatie in onderdompelt.

Ana Hagopian woont en werkt in Barcelona maar is geboren en opgegroeid in Argentinië. Ze maakt uitzonderlijke sieraden met eigengemaakt en met de hand geverfd papier. Haar stukken zijn voorzien van levendige kleuren. Met inspiraties uit haar herinneringen aan de subtropische vegetatie in haar vaderland wordt die natuur getransformeerd tot een elegante draagbare kunstvorm. Elk sieraad van Ana Hagopian is een viering van schoonheid en originaliteit. De organische vormen en felle kleuren roepen een gevoel van diepe verbondenheid met de natuur op, waardoor de drager zijn individualiteit op een unieke en fascinerende manier kan uitdragen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 18 februari om 16:00 uur.

Gea Spiegelenberg (zang) en Ton Ouwehand (gitaar) zullen op hun eigen wijze de viering van het 9e lustrum opluisteren.

www.beeldenaambeeld.nl

Foto’s:

Maike Eilers – „Iris“, olieverf/acryl/gouache/lak en krijt op linnen, 110x90 cm, 2023

Ana Hagopian – collier “petal”, Japans papier, 2023

Terug