Home >
Nieuws >
Steen, Papier, Schaar

Steen, Papier, Schaar

Locatie

Utrecht

June 6, 2023

 t/m 

May 18, 2023

De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst en Stichting Sieraden van Utrecht organiseren van 6 tot en met 18 juni de tentoonstelling Steen, Papier, Schaar in Galerie Waterbolk in de Schoutenstraat te Utrecht. Hier ontmoeten vijf goudsmeden, vijf papierknippers en een maker van papieren sieraden elkaar in een bijzondere tentoonstelling. Elkaar beïnvloedend hebben zij voor deze gelegenheid iets speciaals gemaakt.

Zowel goudsmeden als papierknippers gebruiken veelvuldig schaar en papier: de goudsmeden tijdens het ontwerpproces, voor de papierknippers betreft het de wezenlijke kunstvorm. De deelnemende goudsmeden (Karin Wichers, Ingeborg Pinckaers, Maja Houtman en Zita Jansen) en knipkunstenaars (Sandra Westgeest, Sabeth Elberse, Ria Groot, Anke Doornekamp en Paula Verscnick) hebben zich door elkaar laten inspireren, wat nieuwe, boeiende verscheidenheid aan sieraden en knipkunst oplevert. Als speciale gast verbindt kunstenaar Luis Acosta de beide groepen met zijn van papier gemaakte sieraden.

Om de bezoekers zelf de papierknipkunst te laten ervaren, zijn er zaterdag en zondag gratis workshops waar belangstellenden bij kunnen aanschuiven. Deze workshops beginnen om 13:00 en 15:00 uur.

De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst viert dit jaar haar 40-jarig bestaan met activiteiten, zoals tentoonstellingen, de uitgave van het boek Het scherp van de snede, knipmanifestaties en workshops door het hele land.

Stichting Sieraden van Utrecht organiseert activiteiten met én voor Utrechtse goudsmeden om het vak van de goudsmid bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

De openingstijden van de expositie zijn:

6-18 juni, di.-vr. 10:00-18:00 uur; za. 11:00-17:00 uur; zo 12:00-17:00 uur.

Galerie Waterbolk, Schoutenstraat 10, 3512 GB, Utrecht

www.papierknippen.nl
www.sieradenvanutrecht.nl

Terug