Home >
Nieuws >
Veiling The Antoon Gaemers Collection

Veiling The Antoon Gaemers Collection

Locatie

Venduehuis, Nobelstraat 5, 2513 BC Den Haag

September 15, 2022

 t/m 

October 6, 2022

The Antoon Gaemers Collection – Four Generations of Chronometry
Op 5 en 6 oktober worden bij het Venduehuis Den Haag ruim 1000 kavels met polshorloges, pendules, staande klokken, rijtuigklokken, horlogesleutels en uurwerkmakers-instrumenten geveild uit de nalatenschap van Antoon Gaemers.

Antoon Gaemers was een kenner op het gebied van chronometrie en de laatste van vier generaties uurwerkmakers. Hij genoot grote bekendheid onder vakgenoten en verzamelaars en was een warm pleitbezorger voor alles wat met het fenomeen ’tijd’ te maken had.

Op 5 oktober komen de mooiste items onder de hamer in een zaalveiling, waaraan overigens ook online en telefonisch kan worden meegedaan. Op 6 oktober worden de wat bescheidener items uit de nalatenschap geveild, uitsluitend online.

Alle kavels zijn te bezichtigen in het Venduehuis Den Haag tijdens de openbare kijkdagen van 29 september t/m 3 oktober. Bij de veiling verschijnt een full colour catalogus. Het volledige aanbod is ook te bekijken via de digitale catalogus op www.venduehuis.com.

Voor meer informatie over de ‘Antoon Gaemers Collection, Four Generations of Chronometry’ kunt u contact opnemen met de curator van de veiling, dr. Frederik Knegtel via f.knegtel@venduehuis.com of rechtstreeks telefonisch via nummer 085-043 06 28 (woensdag t/m vrijdag).

Terug