Home >
Nieuws >
Ace Juweliers x Christiaan van der Klaauw stAriadne

Ace Juweliers x Christiaan van der Klaauw stAriadne

February 12, 2024

Ace Juweliers en Christiaan van der Klaauw slaan de handen ineen voor een Ariadne met een Ace twist: de Ace Juweliers x Christiaan van der Klaauw stAriadne. Een samenwerking tussen de Nederlandse juwelier en het Nederlandse horlogemerk in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

De Ace x Christiaan van der Klaauw stAriadne is gebaseerd op de nieuwste generatie van de Ariadne, een zelfopwindend polshorloge met chronograaf, volledige kalender met de datum, dag en maand, en maanfase-indicator. De stAriadne heeft een wijzerplaat in mistgrijs, met een matte afwerking. De radiaal geborstelde tegenringen – normaal gesproken zilver – zijn uitgevoerd in diepzwart, net als de meeste wijzers, de maanfaseweergave en de schijven voor de dag en maand. Het meest opvallende kenmerk zijn waarschijnlijk de stervormige uurmarkeringen die de Arabische cijfers van de standaard productieversies vervangen. Hoewel Christiaan van der Klaauw beïnvloed is door hemellichamen en astronomische verschijnselen, heeft het merk nog niet eerder stervormige uurmarkeringen gebruikt.


Passend eerbetoon
"Alon en ik hebben vaker samengewerkt aan verschillende andere projecten”, legt Pim Koeslag, CEO van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches, uit. “Ik was gefascineerd door hun idee om het iconische Ariadne-model te personaliseren, niet alleen door het een stijlvolle make-over te geven met kleuren geïnspireerd op het Amsterdamse stadsbeeld, maar ook door de uurnummers op een creatieve manier te vervangen door sterren. Het is een passend eerbetoon aan de astronomische inspiratie die ons merk kenmerkt.”

Jongensdroom
"Deze samenwerking is de realisatie van een jongensdroom voor mij: het co-creëren van een CvdK-polshorloge,” zegt Alon Ben Joseph, CEO van Ace Juweliers. “De droom om geautoriseerd dealer te worden bestaat al sinds mijn eerste ontmoeting met de heer Van der Klaauw in Bazel in de jaren 1980. De sterren stonden eindelijk op één lijn toen Pim Koeslag bij het bedrijf kwam. Toen we eenmaal exclusieve retailer van CvdK in Amsterdam werden, begon de samenwerking vorm te krijgen. We zijn erg trots dat we deze prachtige stAriadne samen hebben kunnen maken.”

Pre-order
De Ace x Christiaan van der Klaauw stAriadne is beschikbaar voor pre-order in een eenmalige gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks voor een prijs van € 9.450 incl. BTW (€ 7.810 excl. BTW). Elk horloge wordt op maat gemaakt voor de klant, met een keuze tussen Nederlandse of Engelse kalenderschijven en een uniek nummer van 1 tot 50, met de hand gegraveerd door meester-graveur Jochen Benzinger op de rotor van het uurwerk. De productie start in Q2 van 2024, met een gepland productiegemiddelde van 5 exemplaren per maand.

www.acejewelers.com, www.klaauw.com

CvdK
Christiaan van der Klaauw is een Nederlands onafhankelijk horlogemerk dat gespecialiseerd is in astronomische complicaties - functies geïnspireerd op hemelbewegingen. Opmerkelijke prestaties zijn onder meer het maken van 's werelds kleinste mechanische planetarium en de meest nauwkeurige 3D-maanfase, die slechts één dag in 11.000 jaar afwijkt.

Ace Juweliers
Het Nederlandse Ace Juweliers is eigendom van en wordt gerund door de familie Ben Joseph. Het omvat zowel een luxe boetiek als een internationale eBoutique. Gelegen in het Amsterdamse Museumkwartier in Nederland, fungeert de boetiek Ace & Dik met trots als een geautoriseerde dealer voor een uitgebreid scala aan hoogwaardige sieraden- en horlogemerken. Deze omvatten gewaardeerde namen als Tudor, Zenith, Nomos Glashütte, Vulcain, Nivada Grenchen, Bremont, Bron Dutch Jewelry, Royal Asscher, Nanis en vele anderen.

Terug