Home >
Nieuws >
AEROWATCH lanceert nieuwe horloges voor mannen én vrouwen

AEROWATCH lanceert nieuwe horloges voor mannen én vrouwen

March 6, 2023

Drie van de nieuwe collecties van horlogefabrikant AEROWATCH zijn de MILAN, de Spider Skeleton en het damesmodel Lady Automatic.

Milan collection
Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Aerowatch een horloge gemaakt in een industrieel ontwerp met een geïntegreerde metalen armband. De nieuwe 'MILAN'-collectie maakt gebruik van stijlelementen om op onmiskenbare wijze de wortels van het bedrijf in de sprookjesachtige Jura-regio met zijn machtige dennenbomen te onderstrepen. Het is ook de thuisbasis van de op twee na grootste roofvogel, de rode wouw, die zijn Duitse en Franse naam - Milan - aan de collectie leent.

De MILAN by Aerowatch is vervaardigd in roestvrij staal en presenteert een discreet sportieve uitstraling die wordt geaccentueerd door de nokken die een eenheid vormen met de behuizing. De gekartelde rand en de beschermde kroon vloeien onopvallend over in de harmonieuze algehele uitstraling en onderstrepen de strakke lijnen. De MILAN heeft een elegant sportieve uitstraling in de uitvoering met een koningsblauwe lederen rubberen band die in dezelfde kleur bij de wijzerplaat past.  

Bij nader inzien is het duidelijk dat niets aan het horloge aan het toeval is overgelaten. Zelfs het kleinste detail weerspiegelt de Aerowatch-filosofie; perfectie en aandacht voor detail staan duidelijk in hoog aanzien. Bijzonder aandacht verdient de uitgekiende uitvoering van het emblematische dennenboommotief op zowel wijzerplaat als tweede wijzer. Het grafische dennenboompatroon creëert een scherptediepte en transformeert de wijzerplaat in een idyllisch naaldbos. De herencollectie is voorzien van een Selitta automatisch uurwerk dat te bewonderen is door de achterkant van de saffierglazen kast.

Spider Skeleton zakhorloge
Zakhorloges waren altijd al een inspiratiebron voor AEROWATCH. Het familiebedrijf lanceert nu een zakhorloge gemaakt met het Spider Squelette-polshorloge in gedachten.

Met het Spider Squelette-zakhorloge laat AEROWATCH de spin echt uit de vestzak ontsnappen. Het resultaat is een zakhorloge dat een symbiose vormt tussen klassieke en moderne facetten. Een nieuw aspect dat nog niet eerder is gezien in zakhorloges is het gecamoufleerde kristal en de saffier caseback. Omdat saffierkristal krasbestendig is, geeft het het Spider-zakhorloge een robuustheid die overeenkomt met die van een polshorloge. Er is echter een verschil: het onbeschrijfelijke gevoel wanneer het zakhorloge uit de vestzak wordt gehaald om de tijd te lezen of om het plezier te ervaren van het opwinden van het Unitas-uurwerk. Een magisch moment dat een gevoel van tijd geeft.  

Het stijlbewuste ontwerp van de matzwarte PVD-gecoate kast benadrukt de extravagantie van de Spider Squelette: het onderscheidt zich prominent van het conventionele genre. Het algehele uiterlijk is strak en leidt de blik van de waarnemer naar het midden waar de spin, aangedreven door de secondewijzer, over de geskeletiseerde web kruipt. De uurmarkeringen en wijzers gecoat met Super-LumiNova zorgen voor een betrouwbare leesbaarheid. Ook verkrijgbaar in mat staal.

Lady Automatic
AEROWATCH heeft de iconische 1942-collectie uitgebreid met de nieuwe Lady Automatic. Blikvanger van dit model is de ingenieus ontworpen wijzerplaat met sunburst-motief en een reeks cirkels die de zachte kromming van de 40mm kast weerspiegelen.

Het oog van de toeschouwer volgt de cirkels tot de blauwe saffier in de binnenste geguillocheerde ring. De blauwe bladvormige, geskeletiseerde uur- en minutenwijzers passen bij het algehele uiterlijk van het horloge, en de secondewijzer is voorzien van een ster. Het gracieuze dameshorloge heeft een zelfopwindend mechanisch uurwerk versierd met Geneefse striping. Het fascinerende, gestaag pulserende innerlijk van de Lady Automatic is te zien via het display op het achterdeksel. Een zilvergrijze leren band met een parelmoer glanzend effect rondt de persoonlijkheid van deze fascinerende creatie van Aerowatch af.

www.aerowatch.com

Terug