Home >
Nieuws >
Airain introduceert Black Type 20 en Limited Grey Edition

Airain introduceert Black Type 20 en Limited Grey Edition

February 23, 2023

Horlogemerk Airain heeft de terugkeer van de Type 20 aangekondigd. Na een succesvolle herintroductie en een populaire Vert Militaire Limited Edition vorig jaar, is het iconische luchtvaarthorloge vanaf 22 februari beschikbaar voor pre-orders in twee kleuren: een zwarte editie en een grijze Limited 'Furtivité'.

Airain CEO Tom van Wijlick licht de stap toe: "De vernieuwde Type 20  is vorig jaar echt van de grond gekomen.  De eerste nieuw geproduceerde batches waren in een oogwenk uitverkocht. De gelimiteerde 'Vert Militaire'-editie, in een trendy groene tint, zelfs binnen een week. We proberen die trend verder uit te bouwen. De vraag is duidelijk groter dan het aanbod."

Limited grey en permanent black
Van Wijlick licht een tipje van de sluier op over de limited grey Furtivité. "Met dit model benadrukken we de militaire boventonen en het exclusieve en ongrijpbare karakter. De Diamond-Like Carbon (DLC) coating biedt verbeterde duurzaamheid en geeft het horloge een slanke, onopvallende identiteit die subtiel past bij elke outfit."

Waar de Black Type 20  aanvankelijk alleen in kleinere batches verkrijgbaar was, zal deze in de toekomst permanent op voorraad zijn. "Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het horlogemerk. Het toont aan dat de herintroductie van Airain Type 20 belangrijk is."

Updated glas en uurwerk
Van Wijlick legt uit dat er een paar kleine updates in het ontwerp zijn geweest in vergelijking met eerdere Type 20 Re-Edition-batches. "Ons doel is om zo dicht mogelijk bij het origineel uit de jaren 1950 te blijven. Dat was onder andere voorzien van acrylglas, maar op basis van de ervaringen van onze klanten hebben we toch besloten om in plaats daarvan te kiezen voor saffierglas. Het is veel steviger en krasbestendiger en volgt gewoon de technische vooruitgang van de industrie in het algemeen."

Een andere aanpassing is het uurwerk. "De flyback-functie van het origineel was vroeger een gamechanger en daarom een bepalend kenmerk  in onze heruitgave. Onze vorige Type 20-uurwerkleverancier kon die optie niet langer ondersteunen, waardoor we een nieuwe leverancier moesten vinden die dat wel kon. Manufacture AMT - de afdeling binnen Sellita die verantwoordelijk is voor high-end uurwerken - zal nu ons AM2-uurwerk  leveren, een handmatige windkolomwielchronograaf  met flyback-complicatie."

Pre-order vanaf 22 februari
Airain accepteert pre-orders (50% aanbetaling of volledig bedrag) voor beide modellen vanaf 22 februari. De eerste leveringen worden verwacht in Q4 2023. Bestellingen worden verwerkt en geleverd in de volgorde van ontvangst.

Over Montres Airain en Compagnie des Montres Lebois & Cie
Montres Airain is een zustermerk van Lebois &Co, onder paraplubedrijf Compagnie des Montres Lebois &Cie.  Lebois, oorspronkelijk opgericht in 1934, werd  in 2014 opnieuw gelanceerd door de Nederlandse horlogeliefhebber en ondernemer Tom van Wijlick. Airain volgde in 2020. Beide merken komen voort uit de beroemde Franse horlogemakersdynastie Dodane, wiens nalatenschap als horlogemakers begon in 1857.

www.airain.com

Terug