Home >
Nieuws >
Alpina presenteert nieuwe Extreme Automatic Freeride World Tour 2023

Alpina presenteert nieuwe Extreme Automatic Freeride World Tour 2023

February 11, 2023

Als officiële tijdwaarnemer van de Freeride World Tour onthult Alpina het officiële horloge, de Alpiner Extreme Automatic Freeride World Tour 2023. De robuuste stalen kast met een krachtige en sportieve uitstraling lijkt te zijn ontworpen om sensatiezoekers te vergezellen bij het verkennen van de meest veeleisende omgevingen. Gecombineerd met een zwarte rubberen band komt het stuk voor het eerst in de (niet gelimiteerde) collectie, en heeft het een zwarte gestempelde wijzerplaat met het Freeride World Tour logo op 6 uur.

Extreme omstandigheden vragen om extreme horloges. De Alpiner Extreme Automatic is de voor de hand liggende keuze voor een van de meest technische en riskante wedstrijden ter wereld, de Freeride World Tour.

In 16 jaar heeft het 'FWT' (zoals de wedstrijd ook wel wordt genoemd) de meest uitdagende extreme ski- en snowboardlocaties ter wereld bezocht, en de editie van 2023 zal daarop geen uitzondering vormen. Met vijf etappes in vijf landen (Canada, Spanje, Andorra, Oostenrijk en Zwitserland) is het logisch dat de meest indrukwekkende berguitdaging ter wereld wordt afgesloten op een van de zwaarste hellingen ter wereld: de Bec des Rosses de Verbier in Zwitserland, waar de deelnemers het tussen 25 maart en 2 april 2023 tegen elkaar opnemen.

Voor de gelegenheid heeft Alpina een evenement gepland dat de uitdaging waardig is, met een volledig vernieuwd terrein in de kleuren van het merk aan de finish van de Bec des Rosses, en een speciale ruimte voor alle fans om het evenement vanaf de eerste rij te volgen.

Een horloge met extreme accenten
Tijdens dit evenement zullen de allerbeste skiërs en snowboarders hun grenzen verleggen. Om hen op weg te helpen, heeft Alpina een horloge ontworpen dat de essentie van hun sport weergeeft - namelijk buitengewoon.

De Alpiner Extreme Automatic Freeride World Tour 2023 komt op zijn favoriete speelterrein: de bergen, het buitenleven en extreme omstandigheden. Het uurwerk is beperkt tot het essentiële (uren, minuten, seconden, datum) en bevat een automatisch kaliber met een frequentie van 4 Hz (28.800 vibraties per uur), in een viriele kussenvorm van 41 x 42,5 mm.

De Alpiner Extreme Automatic Freeride World Tour 2023 heeft witte lichtgevende wijzers en uurmarkeringen op een zwarte wijzerplaat, met het Freeride World Tour-logo op 6 uur. De kast is zongeblakerd, de meest tactische keuze voor een stuk dat van nature blootstaat aan schokken en krassen. In dezelfde logica is de band van rubber, klaar voor uitglijden, extreme temperaturen en de meest onwaarschijnlijke behandelingen. De kroon, op 3 uur, is omgeven door een rubberen greep die zorgt voor een perfecte grip, een essentieel attribuut voor rijders met handschoenen aan.

Onder het dikke, krasbestendige, antireflecterende saffierglas heeft Alpina zich een historische herinnering aan zijn embleem veroorloofd, met een wijzerplaat en tegengewicht van de secondewijzer in de afbeelding van zijn logo, de beroemde driehoek die de Alpentoppen voorstelt waarvoor het horloge is ontworpen.

www.alpinawatches.com

Terug