Home >
Nieuws >
BIOCERAMIC MoonSwatch

BIOCERAMIC MoonSwatch

April 4, 2022

OMEGA werkt samen met Swatch voor een speelse kijk op zijn iconische Speedmaster chronograaf. De samenwerking is een primeur voor OMEGA en Swatch. Het volgt de populaire trend waarbij luxe merken nieuwe innovatieve producten creëren die het beste van beide werelden in zich verenigen.

Voor OMEGA is de samenwerking zowel een leuk project als een respectvolle knipoog naar Swatch, die alles riskeerde om de kwakkelende Zwitserse horloge-industrie een nieuwe start te geven tijdens de kwartsrevolutie.

De merken hebben hun ontwerpinspiratie uit de ruimte gehaald met een collectie van elf Swatches die genoemd zijn naar verschillende hemellichamen.

Alle Swatches zijn uitgevoerd in BIOCERAMIC, een unieke mix van twee derde keramiek en een derde materiaal afkomstig van ricinusolie. Hoewel kleuren als roze en lichtblauw tonen dat dit geen standaard Speedmasters zijn, zal een hardcore Moonwatch-fan moeite hebben het verschil in het totaalbeeld te ontdekken. De Moonwatch-kenmerken zijn er allemaal. De asymmetrische kast, de beroemde tachymeter met punt boven negentig en de kenmerkende Speedmaster subdials.

Voor OMEGA President en CEO Raynald Aeschlimann is de nieuwe collectie een bron van trots. "De lange en unieke geschiedenis van OMEGA zou wel eens korter kunnen geweest zijn als de visie en de moed van Swatch er niet was geweest. De MoonSwatch-collectie brengt een eerbetoon aan de redders van onze industrie. De Swatches zijn perfect voor beginnende Moonwatch-fans en ik kan me geen passender statement bedenken voor ons gezamenlijke project. Wij gingen naar de maan, nu verkennen we de hele Melkweg. Het zijn geweldig leuke horloges, in fantastische kleuren."

De nieuwe collectie is er helemaal op gericht om OMEGA’s professionele uurwerk een speelse draai te geven. Elke MoonSwatch is voorzien van een eigen mission statement, inspirerende gravures en gezamenlijke OMEGA X SWATCH logo's op de wijzerplaat en de kroon. Op het batterijdeksel van elk horloge staat een afbeelding van de planeet. Een VELCRO© band geeft het geheel een echte astronauten-look.

Als "Reach for the Planets" het motto is, mag de MoonSwatch niet ontbreken op de reis. De Swatches zijn verkrijgbaar in geselecteerde Swatch Stores (in Amsterdam, Brussel en Rotterdam).

www.swatch.com

Terug