Home >
Nieuws >
Carl F. Bucherer lanceert nieuwe Capsule Collection

Carl F. Bucherer lanceert nieuwe Capsule Collection

February 9, 2023

2023 markeert de 135e verjaardag van de in Luzern gevestigde Zwitserse horlogemaker Carl F. Bucherer; het perfecte moment om een nieuw tijdperk in te gaan. CFB's Capsule Collection is niet alleen een speciale editie ter gelegenheid van dit jubileum, met de collectie vertegenwoordigt lanceert CFB een compleet nieuwe productpresentatie met de focus op een nieuwe horizon, aldus het merk.

De vijf horloges - volgens CFB allemaal bestsellers uit het portfolio van het merk - maken een krachtig statement. CFB, wereldwijd bewonderd om zijn onafhankelijkheid, innovatie en esthetische originaliteit, richt zijn vizier op een aantal spannende nieuwe reizen, op het verkennen van de tijd op een andere manier en op het aangaan van een hedendaagse klantenkring. De vijf horloges worden op dezelfde dag gelanceerd, waarbij elk model elke twee uur debuteert in een andere kosmopolitische stad.

Collectie voor dynamische doelmarkt
Met zijn vijf verschillende uurwerken - waarvan er drie slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn - spreekt de CFB Capsule Collection iedereen aan met een onafhankelijke mindset. CFB's Chief Technology Officer Samir Merdanovic wijst erop dat hoewel de horloges gebruikmaken van het reis- en exploratie-DNA van het merk, ze ook resoneren met de visie van de oprichter: "We hebben de CFB Capsule Collection gecreëerd voor mensen die niet alleen een ondernemersgeest hebben, maar die vooral de tijd op een andere manier willen verkennen." CFB wil voldoen aan de wensen van de moderne consument over de hele wereld. “In die context hebben we besloten om af te zien van het presenteren van uurwerken voor mannen of vrouwen in een specifieke leeftijdscategorie en zullen we horloges lanceren die de tijdgeest van hedendaagse generaties vangen en hun waardering voor cool design, innovatief meesterschap en uitstekend vakmanschap weerspiegelen.

Maak kennis met de horloges in de CFB Capsule Collection
In lijn met de pioniersgeest van Carl F. Bucherer heeft het merk zich bij het creëren van elk van de vijf horloges in de CFB Capsule Collection gewend tot gesmeed carbon.

Voor velen zal het vlaggenschip de Manero Tourbillon Double Peripheral Black zijn, beperkt tot 30 stuks en voorzien van een COSC-gecertificeerde chronometer. In de gesmede carbon behuizing met een titanium container bevindt zich een CFB T3000-productiekaliber met een gepatenteerde perifeer gemonteerde zwevende tourbillon. Opvallend, innovatief en technisch subliem, van binnen en van buiten.

Anderen zullen hun toekomst zien in de Manero Peripheral Perpetual Calendar Black, beperkt tot 88 stuks en voorzien van een COSC-gecertificeerde chronometer. In de gesmede koolstofbehuizing met een titanium container bevindt zich een CFB A2055-fabricagekaliber met een eeuwigdurende kalender en maanfasefuncties waarvan het display bestaat uit een schijf van aventurijn en twee kleine met de hand gegraveerde manen in witgoud. Het houdt elke dag bij - zelfs in schrikkeljaren - wat betekent dat de drager alleen maar hoeft na te denken over hoe hij die tijd het beste kan gebruiken (een kleine correctie zal moeten worden aangebracht in het jaar 2100).

Carl F. Bucherer's Chief Technology Officer Samir Merdanovic is bijzonder enthousiast over de Manero Peripheral Perpetual Calendar Black: "De eeuwigdurende kalendercomplicatie met de correctievrije indicatie van datum, dag, maand en maanfase is een grote technische uitdaging, maar het sluit ook mooi aan bij de relatie van de mensheid tot tijd. Onze kalender, die teruggaat tot paus Gregorius XIII in de zestiende eeuw, is eigenzinnig, en wanneer we een mechanisch horloge maken dat inconsistente maandlengtes zonder correctie aankan, zien we hoe liefhebbers erg enthousiast raken."  

De laatste van de horloges gemaakt van gesmeed carbon en titanium is de Manero Peripheral BigDate Black, beperkt tot 188 stuks en voorzien van een COSCgecertificeerde chronometer. De motor is het CFB A2011 fabricage kaliber. Het ontleent zijn naam aan de grote bold date diafragma op 11 uur. De wijzerplaat wordt afgerond met een doordeweekse indicator, kleine seconden en gangreservesubdials: een indrukwekkende hoeveelheid informatie die in één oogopslag beschikbaar is.

De Manero Flyback Black - onbeperkt - is de CFB Capsule Collection's uitdrukking van een van de populairste horloges van Carl F. Bucherer. Het heeft een prachtige DLC-gecoate roestvrijstalen behuizing met een diep zwart mat gelakt oppervlak. Het CFB 1970 kaliber is voorzien van chronograaf- en flybackfuncties.

De Heritage BiCompax Annual Black - onbeperkt - is de interpretatie van de CFB Capsule Collection van een andere CFB-favoriet. De kast is gemaakt van DLC gecoat roestvrij staal met een diep zwart mat gelakt oppervlak. De wijzerplaat heeft een grote datum en twee chronograaftellers, en het CFB 1972-kaliber levert een jaarlijkse kalenderfunctie, wat betekent dat de datum slechts één keer per jaar hoeft te worden gewijzigd.

www.carl-f-bucherer.com

Terug