Home >
Nieuws >
Certina ondersteunt duurzaamheid met Sea Turtle Conservancy Special Edition

Certina ondersteunt duurzaamheid met Sea Turtle Conservancy Special Edition

March 2, 2023

Met zijn tonneau-vormige kast en zijn vintage design brengt de nieuwe DS-2 Turning Bezel van de Zwitserse horlogemaker Certina de swingende jaren zestig helemaal terug. Zijn binnenwerk is echter helemaal in lijn met het hier en nu. Het automatische uurwerk staat garant voor een gelijkmatig ritme, heeft een gangreserve van 80 uur en is voorzien van een NivachronTM-balansveer. De gestreepte grijs-blauwe Sea Turtle Conservancy Special Edition richt zich bovendien op de toekomst: het behoud van de oceanen en hun bewoners.  

Een herkenbaar design
In de jaren zestig van de vorige eeuw zetten de voorlopers van de DS-2 Turning Bezel de standaard voor een robuuste constructie en een modieuze stijl. De nieuwe collectie is evenredig in elk opzicht. De tonneau-vormige kast (42 x 41 mm) heeft een eenzijdig draaibare duikring. Waar de standaardmodellen van klassiek roestvrij staal zijn, is de Sea Turtle Conservancy Edition gemaakt van ultralicht titanium. De matzwarte wijzerplaat vormt een harmonieus geheel met de rechthoekige wijzers en de indexen met Super-LumiNova®-coating. Deze speciale uitvoering heeft een grijs-blauwe textielen band van #tide ocean material® met een titanium sluiting. De roestvrijstalen modellen worden geleverd met twee verwisselbare banden.  

Een sterke aandrijving
De DS-2 Turning Bezel beschikt over een automatisch uurwerk met een gangreserve van 80 uur en een anti-magnetische Nivachron®-balansveer. Het verfijnde mechanisme is te bewonderen via het doorzichtige deksel. Het beweegt de uren-, minuten- en secondewijzers en de datumaanduiding op de 3-uurspositie uiterst precies en betrouwbaar voort. De geschroefde kroon en het beproefde DS-systeem garanderen een waterbestendigheid tot 20 bar (200 m).

Een speciale uitvoering voor een goed doel
Dankzij de eenzijdige draairing, de grotere waterbestendigheid en de band van #tide ocean material® heeft de DS-2 overduidelijk affiniteit met water. En dit geldt in het bijzonder voor de Special Edition. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar het Sea Turtle Conservancy. Deze non-profitorganisatie zet zich al decennialang in voor de bescherming van zeeschildpadden en hun habitats. Een waardevol doel dat Certina al vele jaren ondersteunt.

Adviesprijzen € 1.045 - € 1.110

www.certina.com

Terug