Home >
Nieuws >
De Parme Design x 10 years

De Parme Design x 10 years

April 4, 2024

Voor het Nederlandse juwelenmerk De Parme Design markeert 2024 het 10-jarig bestaan. Het stijlvolle merk is in 2014 opgericht door H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme. De schoonheid en kracht van de natuur is voor elk ontwerp de grootste inspiratiebron. Ter gelegenheid van het jubileum presenteert de passievolle ontwerpster een nieuwe, duurzame sieradencollectie met een eikenblad als uitgangspunt.

Het signature design van de elegante 'Leaves Oak' collectie is gebaseerd op een grafische interpretatie van het blad van een eikenboom. De speelse sieraden zijn uitgevoerd in gerecycled 18 karaat roségoud en opgebouwd uit stilistische bladeren, veelal opengewerkt of met een pavé zetting van diamanten. De collectie bestaat uit twee ringen, een collier, hanger, earcuff en oorbellen. Een earclimber is uitgevoerd als eikentakje met een subtiele diamant.

De Parme Design combineert luxe, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij elk ontwerp een verhaal vertelt van diepe verbondenheid met de natuur en een bijdrage levert aan het herstel van onze planeet. Om hieraan uiting te geven is prinses Margarita sinds april 2024 beschermvrouwe van Trees for All. Deze stichting zet zich in voor een bosrijke wereld. De Parme Design ondersteunt herbebossingsprojecten in Nederland en Spanje. De dragers van De Parme juwelen worden zo deelgenoot van de reis naar een betere toekomst.

Naast juwelen ontwerpt De Parme Design ook interieuritems als vazen, wand/vloerkleden en fusion pieces. De sieraden worden vervaardigd in ateliers in Nederland en België en kenmerken zich door ambachtelijk vakmanschap en hoogwaardige materialen. De eerste juwelencollectie 'Leaves', met het karakteristieke patroon van een beukenblad, is in tien jaar organisch uitgegroeid tot een complete lijn met ringen, colliers, hangers, oorbellen, broches, armbanden en haarspelden. Voor een bijzondere gelegenheid of om casual te dragen.

Prinses Margarita (Nijmegen, 1972) volgde een opleiding interieurdesign in Londen en Den Haag en heeft al vanaf jonge leeftijd een grote fascinatie voor juwelen en het ambacht. Door haar afkomst komt ze in aanraking met de mooiste juwelen van het Nederlandse Koninklijk huis. Haar familie kent zowel een Zuid-Europese (Italië en Spanje) als Noord-Europese tak (Nederland, Frankrijk en Duitsland). In haar ontwerpen verenigt ze de cultuurverschillen met intense emoties en de hang naar soberheid en eenvoud met een helder lijnenspel.

www.deparmedesign.com

Terug