Home >
Nieuws >
DELMA Blue Shark IV: professioneel duikershorloge

DELMA Blue Shark IV: professioneel duikershorloge

November 1, 2023

DELMA's Blue Sharks hebben voortdurend de verwachtingen van veerkracht overtroffen en de vierde generatie is uitgerust om tot een onvoorstelbare 5000 meter te weerstaan, aldus het merk. Als een van de sterkste duikershorloges ooit geproduceerd, is de Blue Shark IV het ultieme professionele duikershorloge van DELMA.

De Blue Shark IV overtreft zijn voorgangers met een onvoorstelbare waterbestendigheid tot 5000 meter. Dit onberispelijke duikershorloge wekt nieuwsgierigheid op en straalt kracht uit. Als vierde iteratie van DELMA's befaamde diepzeeduiker omarmt het het begeerde Blue Shark ontwerp, terwijl het verhoogde duurzaamheid en subtiele verbeteringen integreert.

Op 3000-6000 meter onder het oppervlak is de diepzeezone een lichtloos gebied met immense druk en ijzingwekkende temperaturen. De unieke wezens die in deze diepte leven, zijn geëvolueerd om in deze barre omgeving te overleven. Ongebruikelijke eigenschappen zoals transparantie en bioluminescentie stellen hen in staat om te gedijen. Ook de blauwe haaien van DELMA’s achterplaat zijn door jaren van verfijning en vooruitgang steeds veerkrachtiger en unieker geworden.

DELMA's eerste Blue Shark werd in 2011 gelanceerd met een duidelijke missie: voorbereid zijn op diepzee-exploratie, in staat om te presteren op praktisch ontoegankelijke diepten. Met een waterdichtheid tot 3000 meter zou hij als basis dienen voor een familie Blue Sharks, elk met hun eigen onderscheidende kenmerken. De toekomstige generaties zouden niet alleen dieper duiken, gelimiteerde edities introduceerden ook een filantropische component.

De Blue Shark II introduceerde subtiele verfijningen met een focus op kracht, terwijl de Blue Shark III Azores direct onderzoeksinitiatieven ondersteunt in de gelijknamige archipel die bijdragen aan het behoud van bedreigde haaien. De Blue Shark IV heeft de kracht om naar plaatsen te gaan waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.

De Blue Shark neemt een speciale plaats in binnen DELMA’s duikerscollectie. Als onze ultieme diepe duiker vereiste de evolutie van de vierde editie nauwkeurige techniek en zorgvuldige overweging van het kastontwerp. Het presenteren van een horloge met een waterdichtheid tot 5000 meter belichaamt onze motivatie om uitzonderlijke professionele duikershorloge te maken die ons inspireren.

"Delma's krachtigste Blue Shark onderscheidt zich als een uitzonderlijk duikersinstrument met de kenmerkende stijl van de collectie”, zegt Andreas Leibundgut, Hoofd Marketing. “De solide roestvrijstalen kast van 47 mm is voorzien van superieure kenmerken voor stevigheid en veiligheid. Het helium ontsnappingsventiel op 9 uur en de schroefkroon zorgen voor ultieme waterdichtheid. De uni directionele, gemakkelijk vast te houden lunette is verfijnd om de nieuwe kasthoogte van 20 mm aan te vullen. De gedurfde cijfers, indexen en wijzers zijn geaccentueerd met Super-LumiNova voor duidelijke afleesbaarheid in de diepten van de zee. Met zijn sportieve en robuuste persoonlijkheid is het uitmuntende vakmanschap van de Blue Shark IV te bewonderen tot in het kleinste detail en te vertrouwen onder alle omstandigheden.

Opvallend is de kenmerkende blauwe, zwarte en oranje wijzerplaten van de collectie, is de Blue Shark IV uitgerust voor extreem duiken en een verleidelijk accessoire voor sportieve en recreatieve bezigheden boven de oppervlakte. Aangepaste veiligheidsschroeven en op maat gemaakt gereedschap zorgen voor een eenvoudige en betrouwbare afstelling van de verwisselbare massief roestvrijstalen armband en de echte rubberen band. De Blue Shark IV wordt geleverd in een op maat gemaakte houten kist en viert het mysterie van de zee en is voorbereid op wat komen gaat.

De Blue Shark IV is in oktober uitgebracht in volledig roestvrijstaal en zwarte DLC-gecoate bezel met een oplage van 999 stuks.

BLUE SHARK IV

- Beperkte oplage tot 999 stuks per kasttype.

- Roestvrij staal  advies-w.v.p. € 2.390.

- Roestvrij staal met DLC-gecoate lunette advies-w.v.p. € 2.490.


Essentiële functies:

- Waterbestendig tot 5.000 meter. Getest en gecertificeerd door het Zwitserse PST Laboratorium voor Productveiligheidstesten.

- Kast met een diameter van 47 mm en een dikte van 20,0 mm, helium ontsnappingsventiel op 9 uur, zwarte, blauwe of oranje wijzerplaat met cijfers, indexen en wijzers met SuperLumiNova.

- Roestvrij stalen of zwarte DLC (Diamond Like Carbon) gecoate uni directionele lunette.

- Centrale wijzers voor uren, minuten en seconden en datum op 3 uur.


Horlogeband:

- Verwisselbare massief roestvrij stalen armband en echte rubberen band.

- Veiligheidsschroeven en aangepast gereedschap voor eenvoudige en betrouwbare aanpassing.

Uurwerk:

- Automaat SW200-1 automatisch uurwerk, zelfopwindend mechanisme met kogellager, frequentie 28'800, 26 juwelen, gangreserve van 38 uur.


Verpakking:

- Houten kist uitgerust met aangepaste compartimenten en gereedschappen.


DELMA horloges

Tijd om te presteren sinds 1924 DELMA is een onafhankelijk Zwitsers horlogemerk in familiebezit, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van sporthorloges, opgericht in Lengnau (BE) in 1924. In 1969 lanceerde DELMA zijn eerste duikershorloge, de Periscope, en begon een breed assortiment maritieme horloges te ontwikkelen. In 1975 won de Shell Star, het eerste professionele duikershorloge van het merk, de erkenning van gerenommeerde duikers en verstevigde het de toewijding van het merk aan hoogwaardige uurwerken. De Blue Shark, voor het eerst geïntroduceerd in 2011, heeft met elke nieuwe iteratie de hedendaagse grenzen van kracht verlegd. Delma's toewijding aan watersporten omvat ook de Oceanmaster-serie van op wedstrijdzeilen geïnspireerde uurwerken. Daarnaast omvat de collectie fraaie piloten-, dress- en dameshorloges.

www.delmawatches.com

Terug