Home >
Nieuws >
DS Powermatic 80 van Certina: Nieuwkomer met stijl en ritme

DS Powermatic 80 van Certina: Nieuwkomer met stijl en ritme

August 27, 2021

Het nieuwste model met drie wijzers in de collectie van Certina is een veelzijdige allrounder. De DS Powermatic 80 is elegant én stijlvol, nauwkeurig én tijdloos en urban én retro. Hij weet deze schijnbare tegenstellingen moeiteloos te combineren, waardoor hij ideaal is voor het moderne leven van alledag.

Dankzij het ingenieuze snelwisselsysteem kan de band en daarmee de look van het horloge eenvoudig afgestemd worden op een bepaalde stemming of gelegenheid. En het innovatieve en ultramoderne Powermatic 80-uurwerk staat voor het beste op zijn gebied: onovertroffen nauwkeurigheid, een ijzersterke gangreserve van 80 uur en een nog grotere weerstand tegen magnetische velden dankzij de NivachronTM-balansveer.

De onthulling van een nieuw design

De DS Powermatic 80 is geïnspireerd op de populaire DS Chronograph Automatic uit 2020. In tegenstelling tot zijn grote broer heeft het nieuwe model met drie wijzers een kast van 40 mm die gemaakt is van puur roestvrij staal of afgewerkt is met rosé- of geelgoudkleurige PVD. Het uitstekende saffierglas biedt optimaal zicht op de wijzerplaat en roept herinneringen op aan historische horloges. De fijne wijzers versterken de vintagelook: een slanke, klassieke geblauwde secondewijzer en minuten- en urenwijzers met Super-LumiNova®-coating. De enigszins bolle wijzerplaten zijn helderwit, glanzend goudkleurig of donkerblauw, groen of bruin met een elegante sunburst afwerking. De modieuze banden kunnen dankzij het snelwisselsysteem op elk moment verwisseld worden. Zo zijn er een moderne NATO-band met blauw-bruine strepen of in antraciet en een licht- of donkerbruine laklederen band.

Een weergaloos gevoel voor ritme

Net zoals de buitenkant van het horloge vintagedetails combineert met hedendaagse elementen, verbindt de binnenkant heden en verleden. Het verfijnde automatische uurwerk brengt het traditionele ambachtelijke horlogemaken tot leven en zit tegelijkertijd vol geavanceerde technologieën. Speciale vermelding verdient de NivachronTM-balansveer, die garant staat voor een nauwkeurige en regelmatige werking gedurende maximaal 80 uur nadat het horloge volledig opgewonden is. Magnetische velden hebben hierop geen enkele invloed.

Het spreekt voor zich dat de DS Powermatic 80 de vertrouwde betrouwbaarheid en robuustheid heeft die alle horloges van Certina kenmerken. Een belangrijke factor is het vermaarde DS-systeem van Double Security, dat sinds de jaren 60 van de vorige eeuw voor een nog grotere weerstand zorgt en het nieuwe horloge een waterbestendigheid tot 10 bar (een diepte van 100 meter) garandeert. Advies-w.v.p. € 860 – € 895.

www.certina.com

Terug