Home >
Nieuws >
Echte edelstenen bij de juwelier en edelsmid

Echte edelstenen bij de juwelier en edelsmid

November 1, 2021

Edelstenen, in alle kleuren, vormen en maten, zijn enorm populair. Maar niet alle edelstenen die als zodanig verkocht worden blijken te zijn wat ze zouden moeten zijn. Dat bleek vorige week uit een reportage van het TV-programma Keuringsdienst van Waarde.

Naar aanleiding van dit programma heeft de Federatie Goud en Zilver, de branchevereniging voor o.a. juweliers en goudsmeden, een persbericht rondgestuurd met de boodschap vooral naar een betrouwbaar adres te gaan voor de aanschaf van (sieraden met) edelstenen.

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn mineralen die zich van gewone stenen onderscheiden omdat ze zeldzaam, duurzaam en mooi zijn. Keuringsdienst van Waarde liet “edelstenen” onderzoeken die niet gekocht waren bij een juwelier of edelsmid en ontdekte dat maar liefst driekwart van het onderzochte materiaal niet was wat de verkoper beweerde.

Deskundig advies

Edelstenen, al dan niet verwerkt in een prachtig sieraad, zijn een trend. Wie hiernaar op zoek is doet er goed aan langs te gaan bij een juwelier of edelsmid. Deze vakmensen zijn vindbaar met de ledenzoeker op deze website. Zij werken volgens het ABC van de branche: Ambachtelijk, Betrouwbaar en Creatief.

Beleef Het Sieraad op 5, 6 of 7 november

Een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar informatie over edelstenen is het weekend van 5, 6 en 7 november, tijdens de nationale actie Beleef Het Sieraad. Juweliers en edelsmeden openen dan net als ieder jaar hun winkels en ateliers voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Alle deelnemers zijn te vinden op www.beleefhetsieraad.nl.

Foto: v.l.n.r.: amethyst, ametrien, Madeira citrien, amethyst, synthetische spinel, rode rutielkwarts, jaspis (2x), rode toermalijn, roze korund, grijsgroene toermalijn, cabochon geslepen jade, kwarts, vlakgeslepen plakje multi-color toermalijn, cabon geslepen toermalijn in diverse kleuren en vormen.
Terug