Home >
Nieuws >
Edox Skydiver Neptunian regeert de zeeën in stijl

Edox Skydiver Neptunian regeert de zeeën in stijl

July 29, 2021

Bijna 50 jaar geleden lanceerde de Zwitserse horlogemaker Edox de legendarische SkyDiver, een robuust sportuurwerk speciaal gemaakt voor een militaire elitegroep. Nu, met de release van de SkyDiver Neptunian, geeft Edox zijn horlogeklassieker uit 1973 een grondig moderne make-over terwijl het merk toch trouw blijft aan de historische erfenis.

De SkyDiver Neptunian is waterbestendig tot een ongelooflijke 1.000 meter en is ultrasterk gebouwd om niet alleen om te gaan met de druk van diepte, maar dankzij de sterke en duurzame roestvrijstalen behuizing kan het horloge ook alles aan het oppervlak aan. Een 3 mm dik saffierglas beschermt de klassieke, strakke wijzerplaat omringd door een keramieke omlijsting. De achterkant van de kast is voorzien van een opvallende gravure van Neptunus, de Romeinse god van de zee.

Met de SkyDiver heb je geen probleem om de tijd af te lezen bij weinig licht – of onder water – dankzij de Neptuniaanse’s SuperLuminova X1-gecoate wijzers en indexen. Om de leesbaarheid nog meer te vergroten, is de nieuwe wijzerplaat gekleurd in oranje, een van de meest zichtbare kleuren onder water.

Het automatisch Caliber 80 uurwerk, met een vermogen van 42 uur reserve, zal geen beat missen, zelfs niet na diep onder de golven te zijn geweest.

De SkyDiver Neptunian is de natuurlijke evolutie van een tijdloze klassieker en een andere opvallende toevoeging aan de Edox familie van Water Champions uurwerken.

www.weiszgroup.com

Terug