Home >
Nieuws >
Form follows Function

Form follows Function

May 13, 2022

Het Duitse merk Niessing is vooral bekend door de trouwringen, maar maakt ook een grote collectie andere sieraden. Alles wat het bedrijf produceert is geïnspireerd op de Bauhaus-stijl uit de eerste helft van de vorige eeuw. Het Bauhaus-credo 'form follows function' is dan ook het credo van Niessing, dat voor diverse ontwerpen prijzen en awards in de wacht sleepte. De sieraden van Niessing zijn verkrijgbaar in verschillende tinten goud, die door het bedrijf zelf zijn ontwikkeld, en vaak voorzien van diamanten.

Al sinds 1873 werken de goudsmeden van Niessing in het atelier in het Münsterland, hun kennis en ervaring geven ze van generatie op generatie door. De nauwe samenwerking tussen de ontwerpers en ambachtslieden speelt daarbij een beslissende rol. In het begin smeedden ze vooral trouwringen, later werden het steeds vaker sieraden. Trouwringen blijven overigens een belangrijk onderdeel van het merk.

Toonaangevend voor alle ontwerpers bij Niessing is het Bauhaus in Weimar. Dat geldt als de meest belangrijke, invloedrijkste school voor architectuur, design en kunst in de twintigste eeuw. Het Bauhaus-credo 'form follows function' is ook het credo van Niessing. Alle Niessing-sieraden ontstaan vanuit een idee. Niessing-designer Nina Friesleben: “In ons ontwerpteam blijven we trouw aan het Bauhaus-credo; de ontwerpen moeten verband houden met innovatie, design en techniek en ze moeten de essentie van een fenomeen bevatten. Het zwevende element in de spanring is een klassiek voorbeeld. Elk ontwerp wordt gecontroleerd op een lange gebruiksduur. Precies op deze manier worden ontwerpen vaak verder ontwikkeld, wel tientallen jaren lang."

www.niessing.com/nl

Terug