Home >
Nieuws >
Frederique Constant viert 35e verjaardag met Highlife Worldtimer Manufacture

Frederique Constant viert 35e verjaardag met Highlife Worldtimer Manufacture

February 15, 2023

2023 is een bijzonder jaar waarin Frederique Constant zijn 35e verjaardag viert. Een jongkie in een wereld van eeuwenoude huizen dat er op briljante en constante wijze in geslaagd is om horlogefans op alle continenten voor zich te winnen. Om deze prachtige reis te eren, onthult het huis vandaag twee Highlife Worldtimer Manufactures, een eerste in 18-karaats roségoud met een beperkte oplage van 35 stuks, de tweede van staal, ongelimiteerd, met een chocoladebruine wijzerplaat. Elke versie heeft een diameter van 41 mm en wordt geleverd met één of twee verwisselbare horlogebanden.

Eén verjaardag, twee modellen
Amper 35 jaar geleden stapten twee dappere jonge ondernemers de horlogewereld binnen met slechts één doel: goed vakmanschap van ‘Swiss Made’-horloges toegankelijk maken voor een breed publiek, tegen een redelijke prijs. En zo ontstond Frederique Constant. Het in Genève gevestigde bedrijf uit die tijd heeft sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt en is nu een internationale manufacture met hetzelfde Geneefse hart uit de beginjaren.  

Ter ere van deze buitengewone reis onthult Frederique Constant twee nieuwe varianten van zijn Highlife Worldtimer Manufacture. In slechts drie jaar tijd is de Highlife-collectie uitgegroeid tot de speerpunt van de collecties van Frederique Constant, en symboliseert de ontwikkeling van het huis.

Een zeer exclusieve limited edition
De eerste versie is een jubileumeditie bij uitstek. Van dit model van 18-karaats roségoud zijn slechts 35 stuks gemaakt. Een plezier voor verzamelaars die altijd reikhalzend uitkijken naar deze uitzonderlijke limited editions.

De eigentijdse kast met meerdere facetten speelt met de schitterende weerspiegelingen van het edelmetaal. De Manufacture benadrukt deze effecten door de gesatineerde kast te combineren met een gepolijste ring en kroon.

Voor deze editie heeft Frederique Constant gekozen voor een petroleumblauwe wijzerplaat die de nuances laat zien die op het oppervlak zijn gegraveerd: de wereldbol, de breedte- en lengtegraden, en een soleillage-afwerking op 6 uur op de datumschijf. Het model heeft lichtgevende goudkleurige indexen en drie centrale wijzers die de uren, minuten en seconden aangeven.

Hun lengte is perfect afgestemd op de dubbele schijf van de Worldtimer: de buitenste schijf geeft de 24 steden van de 24 tijdzones weer en de binnenste schijf geeft aan hoe laat het is in elke stad. Er is een zeer intuïtief onderscheid tussen de steden waar het op dat moment nacht is (blauwe achtergrond) en waar het dag is (witte achtergrond).  

Om deze volledig blauwe look compleet te maken, is de geïntegreerde en verwisselbare horlogeband gemaakt van blauw krokodillenleer met een nubuck afwerking. Bij het horloge wordt ook een blauwe rubberen band geleverd.

De chocoladebruine, ongelimiteerde versie
De tweede ongelimiteerde versie heeft dezelfde voorgaande kenmerken met drie noemenswaardige verschillen. Ten eerste is de kast van staal voor een meer urban en moderne look. Dan de kleur: chocoladebruin voor de horlogeband en de wordltimer, die tint is iets lichter in het midden van de wijzerplaat.

Tot slot wordt het horloge niet geleverd met twee, maar met drie horlogebanden: een van chocoladebruin krokodillenleer met een nubuck afwerking, een rubberen band in dezelfde kleur, en tot slot een gepolijste en gesatineerde stalen band met drie schakels.

Een reis rond de wereld op de Manufacture-manier
Het horloge is uitgevoerd met een automatisch kaliber Manufacture FC-718 met een gangreserve van 38 uur en een subliem samenspel van radertjes. Een bewezen betrouwbaarheid en een toonbeeld van eenvoud: met één kroon kunnen alle functies worden ingesteld dankzij een ingenieus systeem met drie posities. In de eerste positie kunt u het horloge opwinden. In de tweede positie kan de datum (naar boven) en de stad (naar beneden) worden ingesteld. En in de derde positie kunt u de centrale weergavetijd instellen.

www.frederiqueconstant.com

Terug