Home >
Nieuws >
Frisse kijk op traditioneel collierontwerp

Frisse kijk op traditioneel collierontwerp

October 18, 2022

Georg Jensen presenteert met Reflect een frisse kijk op het bekende kettingontwerp. Een reeks met elkaar verbonden organische, dikke schakels die een gedurfde, edgy look combineren met de sculpturele sieradenstijl van het Deense merk.

De collectie, bestaande uit armbanden, colliers, bangles en oorsieraden, is afgelopen voorjaar door distributeur Sap Luxury Goods gelanceerd in zilver. Vanwege het succes wordt deze lijn verder uitgebreid met sieraden die van zilver en 18-karaats goud zijn gemaakt.

Individualiteit

Reflect is ontworpen door Jacqueline Rabun om een statement te maken en individualiteit te vieren. De gerenommeerde Amerikaanse ontwerpster, al jarenlang medewerker van Georg Jensen, ontwierp eerder al enkele van de meest gewilde sieraden van het merk. Bij het schetsen van de ontwerpen voor Reflect putte Jacqueline uit de esthetiek van de Londense subcultuur uit de jaren 90 en uit de idealen uit deze periode toen sieraden werden beschouwd als een manier om individualiteit uit te drukken. De stukken zijn ontworpen om zowel de edgy esthetiek als de promotie van zelfexpressie te belichamen die een groot deel van die tijd bepaalde. De naam van de collectie, Reflect, vat Jacqueline Rabuns inspiratie samen. "De naam geeft perfect weer hoe het ontwerp is ontstaan”, zegt Jacqueline. “Reflect weerspiegelt verleden en heden en de manier waarop we als mensen verbonden zijn.”

Vakmanschap

“Deze prachtige collectie geeft het klassieke collier een gloednieuwe en eigentijdse uitstraling met behoud van het vakmanschap waar Georg Jensen bekend om staat", legt Ragnar Hjartarson, Creative Director van Georg Jensen, uit. Georg Jensen wordt in Nederland gedistribueerd door Sap Luxury Goods.

www.georgjensen.com

Terug