Home >
Nieuws >
Garmin Enduro 2 ultraperformance

Garmin Enduro 2 ultraperformance

September 27, 2022

De Garmin Enduro 2 ultraperformance smartwatch combineert topografische kaarten, een touchscreen en zijn langste batterijduur ooit. Het multisporthorloge ontworpen voor duursporters heeft nu een LED zaklamp, muziek, verbeterde positioneringsprecisie en biedt tot 150 uur batterijlevensduur in GPS modus.

Garmin Nederland heeft de Enduro™ 2 ultraperformance multisport GPS smartwatch aangekondigd. De robuuste en tegelijkertijd lichte Enduro 2 is speciaal ontworpen voor duursporters en bevat ingebouwde TopoActive kaarten met multicontinentdekking, een ultraheldere LED-zaklamp en Garmin's exclusieve SatIQ™ technologie om de batterijduur verder te optimaliseren. Door de verbeterde solar-technologie gaat de batterij tot wel 46 dagen in smartwatchmodus of 150 uur in GPS-modus1 mee. Zo kun je met de Enduro 2 de langste ultraloop of het grootste avontuur doorstaan.

"Ultraperformance atleten weten wat toewijding betekent. Enduro 2 is een vertrouwd hulpmiddel dat het trainings- en herstelproces kan helpen en verbeteren," zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. "Met ingebouwde topografische kaarten, muziek, de beste batterijduur in zijn klasse en een groeiende lijst van prestatiegerichte functies, is de Enduro 2 een must-have voor elke (ultra) duursporter."

Gemaakt voor de extremen

De Enduro 2 is gemaakt van eersteklas materialen voor ultieme duurzaamheid en comfort. De Enduro 2 heeft een lichtgewicht en geraffineerde titanium bezel en achterzijde, een 1.4" Power Sapphire™ lens, een Ultrafit nylon polsband voor een stevige en comfortabele pasvorm en een nieuwe touchscreen interface die een aanvulling vormt op de knoppenbediening.

Overdag maakt de Enduro 2 gebruik van de energie van de zon voor een verlengde batterijduur tot 150 uur in GPS-modus en tot 46 dagen in smartwatch-modus. Dankzij een nieuwe dimbare LED-zaklamp kunnen duursporters nog lang na zonsondergang vol vertrouwen doorgaan met hun trailrun. Enduro 2 is daarnaast voorzien van een zeer heldere zaklamp (2x zo helder als de zaklamp van de fēnix 7X). De additionele stroboscoop-modus past zich aan de cadans van de loper aan, terwijl de rode verlichting extra veiligheid biedt en de gebruiker in staat stelt om zelf beter te zien of om juist beter zichtbaar te zijn.

Duurzame functies

Dankzij de verbeterde solar gaat de batterij van de Enduro 2 tot wel 40% langer mee dan die van zijn voorganger. Enduro 2 is gemaakt om de langste ultra-wedstrijd te doorstaan en beschikt over de beste navigatiemogelijkheden en voorgeladen TopoActive- en skikaarten. Multi-band GNSS met SatIQ™ technologie zorgt voor een superieure locatiebepaling in elke omgeving, terwijl de levensduur van de batterij wordt geoptimaliseerd. De ingebouwde Wi-Fi® maakt het gemakkelijk voor duursporters om software te laden en kaarten te updaten zonder gebruik te maken van een computer.

Wedstrijd- en Trainingfuncties

• NextFork™ kaartbegeleiding toont de afstand tot het volgende kruispunt van paden en trails, evenals de naam van het volgende pad, zodat je je beter bewust bent van je huidige locatie.

• Tempo-aanpassingen voor hoogte helpen hardlopers hun tempo te bepalen over verschillende terreinen door weer te geven wat een gelijkwaardig looptempo zou zijn op vlak terrein. Zo kun je je tempo aanpassen en je uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd op peil houden.

• De visuele wedstrijdvoorspeller geeft een schatting van het tempo voor komende runs op basis van de loopgeschiedenis en het algehele fitnessniveau. Deze trendgegevens laten zien hoe de training in de loop der tijd wordt beïnvloed, zodat gebruikers hun volgende PR kunnen benaderen.

• De automatische rusttimer registreert pauzes tijdens ultrarun-wedstrijden om de tijd bij te houden die wordt besteed aan bewegen of bij hulpposten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het pauzeren van je run.

• Het ARWS-goedgekeurde activiteitenprofiel voor adventure wedstrijden houdt de hartslag, hoogte, segmenttijden en andere gegevens bij tijdens de wedstrijd. De gegevens worden opgeslagen om ze na de wedstrijd te bekijken in overeenstemming met de regels voor adventure races. Een overzichtsscherm helpt zelfs de finishtijd van een gebruiker te verifiëren bij de wedstrijdorganisatie.

Ken je lichaam beter

De nieuwe Health Snapshot™ functie registreert gegevens en genereert een rapport met belangrijke statistieken zoals hartslag, hartslagvariabiliteit, Pulse Ox, ademhaling en stress2 . Geavanceerde functies zijn onder meer Body Battery™, fitnessleeftijd en slaapmonitoring met slaapscore - plus een verscheidenheid aan voorgeladen indoor- en GPS-sportapps zoals mountainbiken, zwemmen, wandelen, hardlopen, golf, yoga en surfen. Enduro 2 maakt gebruik van deze gezondheidsgegevens in prestatiegerichte functies zoals hersteladvies en dagelijkse voorgestelde trainingen om gebruikers te voorzien van de tools om hen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Blijf verbonden

Tussen activiteiten door kun je profiteren van Garmin Pay™ contactloss betalen3 en ontvang je berichten en oproepen als je smartwatch is gekoppeld aan een compatibele Android™ of Apple® smartphone. Ook kun je handmatig - of automatisch tijdens je activiteit - een bericht met de live locatie naar je contactpersonen sturen dankzij de ingebouwde incidentdetectie4 . Advies-w.v.p. € 1.099,99.

www.garmin.com

Terug