Home >
Nieuws >
Geavanceerde update van Hamilton Jazzmaster

Geavanceerde update van Hamilton Jazzmaster

February 2, 2023

Een nieuw hoofdstuk gekenmerkt door technische virtuositeit: de Jazzmaster Face-2-Face III limited edition geeft een nieuwe draai aan het idee van de roterende horlogekast en voorziet de gelijknamige serie van een flinke dosis flair en een vleugje verfijning. Dit nieuwe horloge met dubbele wijzerplaat stelt horlogevakmanschap en creativiteit voorop. Een ingetogen versie van één van de belangrijkste Hamilton-creaties.

De lancering van de vooruitstrevende Jazzmaster Face-2-Face luidde in 2013 een nieuw hoofdstuk in voor horlogemaker Hamilton: het concept van een dubbelzijdige wijzerplaat betekende in wezen dat één enkele horlogecreatie twee verschillende persoonlijkheden kreeg toegemeten. De collectie wordt uitgebreid met de Jazzmaster Face-2-Face III, waarvan de derde editie beperkt is tot 999 creaties die stuk voor stuk een klassieke uitstraling combineren met een avantgardistische insteek.

De inventieve Jazzmaster Face-2-Face III heeft niet alleen een ronde roterende 44mm kast, maar is ook voorzien van twee wijzerplaten: de ene voor de tijdsweergave, met bijhorende chronograaffuncties, de andere met meetschalen en een zichtbaar uurwerk. Het meerlaagse design van het horloge omvat een centrale wijzerplaat die al even complex is als de onderliggende mechanismes. Terwijl de tijd op de buitenste ring wordt weergegeven, houden de drie chronograafwijzers de verstreken uren, minuten en seconden bij. Deze drie overlappende hulpwijzerplaten staan als een driedimensionaal raderwerk bovenaan het blootliggende datumwiel. De antracieten elementen van de wijzerplaat worden verder aangevuld door de blauwe accenten van de uurwijzer en de doorlopende secondewijzer, wat het concept van dualiteit alleen maar kracht bijzet.  

Aan de andere zijde van de horlogekast verschijnt de tweede wijzerplaat met tachymeter- en pulsometerschaal, ideaal voor actieve mensen om hun snelheid te meten en hun polsslag bij te houden. De geskeletonneerde wijzerplaat zet Hamiltons horlogevakmanschap in de kijker en laat ons een glimp opvangen van het H-41 automatische chronograafuurwerk met een gangreserve van 60 uur.

De Jazzmaster Face-2-Face III laat onconventionele en klassieke kenmerken harmonieus met elkaar versmelten: de patinabruine leren horlogeband wordt geaccentueerd door blauwestiksels aan weerszijden om zo contrast te creëren en het geheel een sportieveuitstraling te geven.  

De Jazzmaster Face-2-Face III wordt gekenmerkt door zijnveelzijdige look en de complexe details van de wijzerplaat. De originele enverfrissende innovaties die schuilgaan achter de traditionele horlogekast gevenechter aan dat het horloge zich geen regels laat opleggen. Elke zijde van dithorloge heeft zijn eigen, unieke karakter. Een boeiend gespreksonderwerp voorhorlogeliefhebbers die hun persoonlijkheid tonen via de creaties die ze dragen.

www.hamiltonwatch.com

Terug