Home >
Nieuws >
Georg Jensen lanceert nieuwe sculpturale collectie Arc

Georg Jensen lanceert nieuwe sculpturale collectie Arc

February 2, 2023

Sculpturale organische lijnen worden gecombineerd met gedurfde en onverwachte vormen in de gloednieuwe Arc-collectie van Georg Jensen. De sieraden zijn gemaakt van massief sterling zilver en zo gebeeldhouwd dat ze zich prachtig om het lichaam wikkelen. Een even expressieve als unieke collectie.

Elk sieraad wordt gekenmerkt door een silhouet dat vloeiende vormen contrasteert met scherpere randen om de contouren van het lichaam te volgen. Zo ontstaat een band tussen sieraden en lichaam, de twee raken met elkaar verwerven.

De collectie Arc borduurt voort op Georg Jensens toewijding aan ambachtelijkheid en innovatie in zilver. De sieraden, ontworpen door de Georg Jensen Design Studio, combineren het erfgoed van het merk met uitgesproken vormen. De prachtige zilveren halsring, haarclips, ringen en oorbellen herinterpreteren het gevestigde design op een nieuwe manier.

 "De Arc-collectie is het resultaat van jarenlange artistieke vernieuwing waar Georg Jensen bekend om staat”, vertelt Ragnar Hjartarson, creatief directeur van het merk. “Daarbij voegen deze nieuwe sieraden een nieuw gevoel toe aan de zachtheid van organische vormen.”

De fotografie is van de Deense fotograaf Casper Sejersen. Advies-w.v.p. van € 265 tot € 2.650.

www.georgjensen.com

Terug