Home >
Nieuws >
Hamilton terug naar roots met Railroad-zakhorloge

Hamilton terug naar roots met Railroad-zakhorloge

December 5, 2022

Het runnen van het Amerikaanse spoorwegsysteem was een taak die een uiterst nauwkeurige tijdwaarneming vereiste. De zakhorloges van Hamilton, bekend om hun nauwkeurigheid en leesbaarheid, waren tegen deze taak opgewassen — een prestatie die herdacht wordt met het nieuwe Railroad-zakhorloge.

Stelt u zich een periode voor zonder geavanceerde digitale tijdwaarnemingssystemen, computers en alle complexe technologieën die we tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen. Dit was de tijd van het begin van de Amerikaanse spoorwegen, een transportmiddel dat de Amerikaanse droom tot werkelijkheid maakte. Miljoenen mensen en onnoemelijke hoeveelheden goederen werden over het spoor vervoerd — het timen van dit systeem was de taak van Hamilton, een bedrijf dat zijn activiteiten begon in1892, in Lancaster, Pennsylvania.

Het Railroad-zakhorloge weerspiegelt de inventiviteit van die begindagen van de horlogerie: een unieke combinatie van Amerikaanse massaproductietechnieken en geavanceerde ingenieurskunst op microniveau. Het horloge is gecreëerd ter ere van de spoorweggeschiedenis van Hamilton, als een limited edition van 917 stuks — een verwijzing naar het adres van het bedrijf op 917 Columbia Avenue in Lancaster, PA. De witte wijzerplaat, in een 50 mm roestvrijstalen kast, doet denken aan die van vintage spoorweghorloges, met rode 5-minutenmarkeringen op een volledig gemarkeerde minutenring aan de buitenkant. Met oversized Arabische uurmarkeringen, zwartgelakte wijzers en een kleine secondeteller op 6 uur voor nauwkeurige tijdwaarneming.

De achterkant van de horlogekast is gesloten en voorzien van een speciale gravering van een trein en de woorden “130th Anniversary Railroad Special”, om de dertien decennia te gedenken die verstreken zijn sinds de oprichting van het bedrijf in 1892. Aan de binnenkant bevindt zich een handopwindbaar uurwerk, de ETA 6497, met een gangreserve van 50 uur. Een afneembare ketting en leren reisetui maken de vintage-geïnspireerde look en feel van het horloge compleet. Modern saffierglas met antireflectiecoating en een waterbestendigheid van 5 bar maken dit echter tot een modern, duurzaam horloge. Advies-w.v.p. € 1.495.

Het nieuwe Railroad-zakhorloge is het hoogtepunt van 130 jaar inventiviteit en vakmanschap, en herinnert ons eraan hoe ver we zijn gekomen — en waar we naar op weg zijn!

www.hamiltonwatch.com

Terug