Home >
Nieuws >
Junghans: facetten van tijd

Junghans: facetten van tijd

December 12, 2022

De Meister Worldtimer, Meister Kalender en Meister Agenda van Junghans combineren verschillende facetten van de tijd op de wijzerplaat. Ze bewijzen dat complicaties zowel mechanisch als creatief verfijnd kunnen zijn. Vakkundig geïntegreerd in het ontwerp, geven ze nuttige aanvullende informatie en zijn ze bovenal fascinerend om naar te kijken.

Of het nu wereldtijd, maanfase of kalenderweek betreft: de Junghans horloges beheersen een breed scala aan complicaties. Uren, minuten, seconden – de tijd wordt vaak aangegeven in deze eenheden. Maar mechanische kalibers kunnen meer: of het nu gaat om het weergeven van de tijd van een verre locatie, een kalender, het tonen van de maanstand of het geven van informatie over de huidige kalenderweek – dankzij deze complicaties hebben horloges nuttige functies die verder gaan dan alleen het weergeven van de tijd.

De loop van de tijd

De wereld is genetwerkt als nooit tevoren: zakelijke relaties, maar ook families en vriendschappen strekken zich uit over de hele wereld en dus vaak over vele tijdzones. De Meister Worldtimer laat de tijd in 24 plaatsen over de hele wereld in één oogopslag zien. Een in de wijzerplaat geïntegreerde uurschijf illustreert hoe de tijd zich over de wereld beweegt – en hoe onze wereld voortdurend in beweging is. Elk uur van de dag is toegewezen aan een metropool in de betreffende tijdzone. Met zijn fraaie kast, taps toelopende wijzers en verhoogde indexen heeft de Meister Worldtimer een klassiek elegant ontwerp en biedt hij tegelijkertijd een functie die waarschijnlijk nog nooit zo waardevol is geweest als nu, in onze nauw verbonden wereld.

Ster aan het firmament

De verdeling van dag, maand en jaar vindt zijn oorsprong in de interactie van ons zonnestelsel. Sinds onheuglijke tijden hebben astronomische fasen de mensheid gediend als oriëntatie in de tijd – en zijn vandaag de dag nog steeds een ononderbroken fascinatie. Naast een stijlvolle weergave van de tijd, geeft de Meister Kalender op zijn koepelvormige wijzerplaat informatie over de datum, de dag van de week en de maand en worden de maanfasen liefdevol afgebeeld. Wie goed kijkt, ontdekt een Junghans-ster aan het firmament tussen de hemellichamen – zelfs zonder telescoop.

Meester van de organisatie

Brengt orde in de dag: de Meister Agenda ondersteunt zijn drager wanneer de tijd voorbij lijkt te razen. Puntige wijzers en verhoogde indexen op drie, zes, negen en twaalf uur geven de tijd aan. En dankzij de datumweergave met dag van de week en kalenderweek verliest u bij het plannen geen afspraak uit het oog. Aangedreven door de beweging van de drager, maakt het automatische kaliber van de Meister Agenda een betrouwbare metgezel, niet alleen op dynamische dagen – wat nog eens wordt benadrukt door de aanduiding van de gangreserve. Alle elementen passen duidelijk in de symmetrische opstelling van de koepelvormige wijzerplaat – zodat horloge en drager altijd perfect georganiseerd zijn.

Specificaties

Meister Worldtimer

Automatisch kaliber J820.5, gangreserve tot 42 uur, weergave van 24 wereldtijden, roestvrijstalen of PVD gecoate kast, Ø 40,4 mm, hoogte 10,4 mm, saffierglas, blauwe wijzerplaat met rondgeslepen of verzilverd mat, wijzers met milieuvriendelijk lichtgevend materiaal, lederen band met roestvrijstalen of PVD gecoate gesp, waterdicht tot 5 bar.

Meister Kalender

Automatisch kaliber J800.3, gangreserve tot 38 uur, datum, dag van de week, maand, maanfase, roestvrijstalen of PVD gecoate kast, Ø 40,4 mm, hoogte 12,0 mm, saffierglas, wijzerplaat blauw met ronde uitsnede of verzilverd mat, wijzers met milieuvriendelijk lichtgevend materiaal, lederen band met roestvrijstalen of PVD gecoate gesp, waterbestendig tot 5 bar.

Meister Agenda

Automatisch kaliber J810.5, gangreserve tot 42 uur, datum, weekdag, kalenderweek, roestvrijstalen of PVD-gecoate kast, Ø 40,4 mm, hoogte 12,2 mm, saffierglas, verzilverde matte wijzerplaat, wijzers met milieuvriendelijk lichtgevend materiaal, lederen band met roestvrijstalen of PVD-gecoate gesp, waterdicht tot 5 bar.

www.junghans.de

Terug