Home >
Nieuws >
Kleinste kunstwerk ter wereld op diamant

Kleinste kunstwerk ter wereld op diamant

December 15, 2022

Op 8 december onthulden high-end juwelenmerk TROPHY BY GASSAN en contemporary artist Pablo Lücker 's werelds kleinste kunstwerk op een diamant ooit. De samenwerking brengt de kunst- en juwelenwereld samen door middel van een exclusieve serie bestaande uit 13 unieke diamant kunstwerken. 12 limited edition diamanten van 1 karaat en een kroonjuweel van 2,75 karaat voorzien van Dream Script art.

Wat maakt kunst nu kunst? Wat maakt juwelen nu juwelen? Waar ontmoeten deze twee elkaar? Het resultaat van TROPHY BY GASSAN en Pablo Lücker werd een interessant antwoord: 's werelds kleinste kunstwerk ooit gemaakt op een diamant. Het high-end juwelenmerk begeeft zich hiermee op nieuw terrein, door voor het eerst samen te werken met een internationaal bekende kunstenaar als Pablo Lücker.

Juwelen naar nieuw niveau tillen
Calvin Jong-A-Pin, voormalig voetballer en diamant- en juwelenexpert bij TROPHY BY GASSAN, zegt over de samenwerking: "Een gepersonaliseerd en customized juweel is wat mensen vandaag de dag willen en waar wij met TROPHY BY GASSAN voor staan. Door deze geweldige samenwerking met Pablo aan te gaan, tillen we high-end juwelen naar een nieuw niveau en spreken we jongere generaties aan door het beste van deze twee werelden samen te brengen."


Ontmoeting op het snijvlak van liefde en passie
De samenwerking vormt een uitdaging voor een kunstenaar als Pablo Lücker, die een portfolio heeft opgebouwd bestaande uit samenwerkingen met bekende merken in verschillende sectoren. Het is een unieke kans om een verhaal over liefde en passie te vereeuwigen op het kleinste doek ooit. Voor Lücker vertegenwoordigt de resulterende collectie "heritage en vakmanschap meets kunst en luxury designs". “13 harten, 13 liefdesverhalen, allemaal uniek. De zeven generaties kunstenaars van mijn familie en de vijf generaties juweliers van de familie Gassan. Samen zijn we de uitdaging aangegaan en hebben we grenzen verlegd”, aldus Pablo Lücker.

HE(ART) Diamond Collection
Gegraveerd in de wereldwijd gepatenteerde GASSAN 121® diamant, bekend om zijn bijzondere slijpvorm met 121 facetten, bestaat de gelimiteerde serie uit een kroonjuweel van 2,75 karaat en 12 exclusieve diamanten van 1 karaat. Deze zijn voorzien van Pablo's beroemde 'Dream Script' werk. Met de mogelijkheid om met deze prachtige diamant op maat gemaakte juwelen te creëren, is de HE(ART) Diamond Collection ontworpen om die momenten te vieren, waarop woorden falen maar het hart spreekt.

Over TROPHY BY GASSAN
TROPHY BY GASSAN maakt high-end customized juwelen. De juwelen zijn exclusief, van hoge kwaliteit en kunnen compleet naar wens worden gepersonaliseerd. Een uniek eigen ontwerp creëren, the sky is the limit. TROPHY BY GASSAN juwelen zijn ontworpen en gecreëerd door de klant in samenwerking met de experts van GASSAN. TROPHY BY GASSAN maakt deel uit van HOUSE OF GASSAN: 75 jaar geleden werd GASSAN Diamonds opgericht door Samuel Gassan. Hij was de grootvader van Benno Leeser, de huidige CEO van GASSAN. Sinds 1945 heeft GASSAN zich bewezen als expert op het gebied van hoogwaardige diamanten, sieraden en luxe horloges.

Over Pablo Lücker
Pablo Lücker is een in Amsterdam gevestigd contemporary artist wiens werk een visuele vertaling is van dromen en ambities. Hij is de zevende generatie kunstenaars in zijn familie. De grenzen in zijn werk opzoeken, lijnen laten vervagen door unieke samenwerkingen aan te gaan met A-merken en mensen die hem inspireren. Die kruisbestuivingen zijn kenmerkend en terug te zien in al zijn art pieces. Zijn werken worden over de hele wereld tentoongesteld, van Nederland tot Dubai en China. Lücker had eerdere brand collaborations met o.a. Formule 1 Heineken® Dutch Grand Prix, Porsche, Rémy Martin en W Hotels.

Vanaf 8 december zijn de diamanten exclusief verkrijgbaar bij GASSAN.

www.gassan.com

Terug