Home >
Nieuws >
Maurice Lacroix Aikon # Tide Mahindra

Maurice Lacroix Aikon # Tide Mahindra

February 8, 2023

Maurice Lacroix blijft ook in 2023 nauw samenwerken met Mahindra Racing. Voortbouwend op hun gemeenschappelijke waarden, in het bijzonder hun gedeelde wens om de wereld een beetje groener te maken, onthullen de twee bedrijven met plezier de nieuwe AIKON-#tide Mahindra. In de kleuren van het raceteam en gemaakt van geüpcycled plastic uit de oceaan, speelt dit stadshorloge zijn rol bij het de wereld een beetje beter te maken voor iedereen.

In 2020 werd Maurice Lacroix uitgeroepen tot official timekeeper van Mahindra Racing, een van de oprichters van het ABB FIA Formula E World Championship. Het is een dynamische sport, die voortdurend verandert naarmate de technologie evolueert. Tegenwoordig  racen de volledig elektrische eenzittersauto's met snelheden van 320 km/u en zijn ze in staat om in minder dan 3 seconden van 0-100 km/u te accelereren.

Hoewel Maurice Lacroix Mahindra Racing bewondert vanwege het succes op het circuit, met inmiddels 23 podiumplaatsen en 5 overwinningen,  juicht het horlogemerk ook de houding van het team op het gebied van duurzaamheid toe. Het raceteam promoot EV-technologie als middel om de lucht schoner te maken en de impact van klimaatverandering aan te pakken.  De waarden van Mahindra Racing resoneren met Maurice Lacroix en dit was de belangrijkste reden die ertoe leidde dat beide bedrijven een langdurige samenwerking aangingen.

Vorig jaar onthulde het Zwitserse horlogemerk zijn inaugurele AIKON #tide model, gemaakt van geüpcycled oceaanplastic. Er zijn 17 plastic flessen nodig om één AIKON-#tide en de gebruiksvriendelijke verpakking te maken, wat betekent dat 17 flessen minder de oceaan vervuilen. De AIKON #tide deelt dezelfde kenmerken als andere leden van de AIKON-familie, namelijk Zwitserse kwaliteit, nauwkeurige tijdwaarneming, stedelijke styling en hoge waargenomen waarde. Door plastic flessen uit de oceaan te halen, maakt Maurice Lacroix de wereld een beetje schoner en een beetje beter voor iedereen.

Nu  hebben de twee milieubewuste bedrijven hun krachten gebundeld, met als hoogtepunt de release van een nieuw horloge, de AIKON #tide Mahindra in de kleuren van het raceteam en voorzien van een wijzerplaat versierd met het teamlogo. Dit nieuwe model bestendigt het #tide verhaal en is opnieuw gemaakt van geüpcycled plastic. Het beschikt over een zwarte wijzerplaat met een bijpassende 40mm kast. De bezel is uitgevoerd in rood en de zwarte rubberen band draagt het  'M'-logo  van Maurice Lacroix, ook in een levendige tint rood. Daarnaast  wordt het horloge geleverd met een tweede bandje, ditmaal in rood rubber met zwarte accenten. Uitgerust met het Easy Strap Exchange-systeem van het merk zijn de banden eenvoudig te verwisselen zonder gereedschap.

www.mauricelacroix.com

Terug