Home >
Nieuws >
Moederdag: niet alleen voor biologische moeders

Moederdag: niet alleen voor biologische moeders

March 29, 2023

Moederdag is voor veel mensen nog steeds een belangrijke gelegenheid, maar de betekenis van het woord 'moeder' verandert. In een enquête, in opdracht van sieradenmerk Pandora, onder bijna 13.000 mensen over de hele wereld zegt meer dan 90% dat ze van plan zijn om de gelegenheid dit jaar te vieren, maar 51% van de ondervraagden zegt dat de viering niet hun biologische moeder betreft.

Bijna de helft zegt dat ze meer dan één moederfiguur in hun leven hebben. 25% van de respondenten zegt dat de moederfiguur niet de biologische moeder is. Onderzoekers stelden respondenten een eenvoudige vraag: "wat betekent het woord 'moeder' voor jou?" 52% van de respondenten definieert een moeder als 'iemand die er altijd voor je is' - boven 'iemand die een kind baart' (37%).

"Of het nu verbonden is door familie, biologie,  vriendschap, ervaring of al het bovenstaande, de belangrijkste levensles die onze moederfiguren ons leren is 'doen wat ons gelukkig maakt'. De enquête bevestigt dat we opnieuw moeten kijken naar Moederdag en de diversiteit van het moederschap omarmen. Iedereen kan die belangrijke rol spelen, een oma, tante of een lerares. Iedereen die die moederliefde toont", zegt Frédérique Gouzard, Senior Vice President GBU bij Pandora.

Het onderzoek bevestigt ook dat cadeautjes nog steeds een belangrijk onderdeel zijn bij het vieren van  Moederdag. Bijna tweederde is van plan om een geschenk te geven aan hun moederfiguur, waarbij sieraden de op twee na populairste categorie blijken te zijn, na chocolade en bloemen.

www.pandora.net

Terug