Home >
Nieuws >
Mondaine: “As iconic as you”

Mondaine: “As iconic as you”

April 3, 2024

Het familiebedrijf Mondaine is een Zwitsers klokken- en horlogemerk, waarvoor de grondslag is gelegd in 1944. Het klassieke ontwerp wordt al jarenlang als stationsklok gebruikt door de SBB, de Zwitserse Spoorwegen. Het merk heeft zich sindsdien ontpopt tot de officiële tijdwaarnemer van de Zwitserse spoorwegen, een status die het met trots draagt.

Mondaine is niet alleen een horlogemerk; het is een erfgoed dat stijl, precisie en milieubewustzijn combineert.

Mondaine door de tijd heen
Het ontwerp is een echte designklassieker en herkenbaar uit duizenden door de unieke wijzerplaat en de wereldberoemde rode secondewijzer met bolletje. Het merk verbindt generaties door een gedeelde waardering voor kwaliteit en design. Een echte klassieker die nooit uit de mode raakt én bijdraagt aan een duurzamere wereld.

• 1944: Het eerste ontwerp voor de Zwitserse stationsklok door elektrotechnisch ingenieur en ontwerper Hans Hilfiker, medewerker van de Zwitserse spoorwegen

• 1951: Oprichting Mondaine

• 1986: De sprong van het station platform naar de pols. Mondaine lanceert het eerste officiële Swiss Railways Clock polshorloge

Swiss Made
De tijdloze horloges van Mondaine zijn Swiss Made en kenmerken zich door het minimalistische Zwitserse design en goede leesbaarheid, met dank aan het contrast in het design van de wijzerplaat. Het ontwerp is elegant door eenvoud en te herkennen aan de rode secondewijzer. Horloges die het Swiss Made label dragen moeten aan bepaalde eisen voldoen, zo moet het een Zwitsers uurwerk zijn en minimaal 60% van de productiekosten en de essentiële productie van de kast (dus exclusief de bandjes) in Zwitserland plaatsvinden.

Duurzaamheid
Mondaine loopt voorop in de horloge-industrie met zijn toewijding aan duurzaamheid en het gebruik van innovatieve materialen. Het merk is sinds 2020 volledig CO2-neutraal. Per horloge dat verkocht wordt plant Mondaine één boom, om en om een boom in Nederland en Mexico. Alle horloges zijn gemaakt met geavanceerde, milieuvriendelijke materialen en geassembleerd in Mondaines 100% CO2-neutrale productiefaciliteit in Biberist, Zwitserland.

SS24 collectie
De SS24 collectie bestaat uit een scala aan horloges, stuk voor stuk een product van Zwitsers vakmanschap. Mondaine gebruikt voor de productie van diens horloges milieuvriendelijke, hoogwaardige materialen, zoals vegan druiven(!) leer, saffierglas, backlight technologie en een horlogekast van castorolie, niet voor niks ook wel wonderolie genoemd. In deze collectie is ook Mondaine’s toewijding aan innovatief design te voelen, met de Stop2go lijn, (reis)wekkers, zakhorloges, Wi-Fi klokken en de Classic Collectie met het Official Swiss Railways design (wederom gebaseerd op de stationsklok van de Zwitserse spoorwegen). De klokken kenmerken zich allemaal door hun stijlvolle, metalen kast en betrouwbare uiterlijk én innerlijk.

www.mondaine.nl

Terug