Home >
Nieuws >
Nanis Italian Jewels

Nanis Italian Jewels

February 13, 2023

Nanis is een Italiaans merk met 18-karaats gouden sieraden ontworpen door Laura. De natuur en vrouwen behoren altijd tot Laura's grootste inspiratiebronnen. Organische vormen en evenwichtige rondingen uit de natuur worden voor de sieradendesigner weerspiegeld in vrouwen, de meest fascinerende menselijke wezens aldus Laura.

De iconische boules van Nanis, 18karaats gouden 'kralen' met de hand gegraveerd met behulp van de oude techniek van de millerighe burin, zijn gewijd aan de natuurlijke vorm. Deze vorm, zo eenvoudig en puur, die misschien zo 'gemakkelijk' te maken lijkt, verbergt een ongelooflijk hoog niveau van vakmanschap. De boules worden namelijk één voor één gemaakt en bestaan uit twee schelpen die aan elkaar gelast worden en in een speciale oven worden geplaatst om uit te harden. Ze worden vervolgens met elkaar verbonden met kleine gouden ringen, met ongelooflijke precisie en geduld. Pas na al deze processen zijn ze klaar om door de ambachtslieden van Nanis te worden gegraveerd, waardoor ze zo zacht als zijde worden.

Deze zeer onderscheidende vorm was en is nog steeds het hoofdpersonage van enkele van de meest onderscheidende Nanis-juwelen, zoals IVY, Soffio, de Ciliegine-oorbellen en diverse andere.

www.nanis.it

Terug