Home >
Nieuws >
Nexie.nl: sieraden uitproberen voor een vast bedrag per maand

Nexie.nl: sieraden uitproberen voor een vast bedrag per maand

December 9, 2021

Waarom kun je wel kleding, meubels en tassen proberen zonder dat je ze koopt, maar geen sieraden? Deze vraag bracht goudsmid/ontwerper Margreeth Muller en haar dochter en initiatiefnemer Elin de Haas op het idee van Nexie.nl. Een duurzaam sieradenplatform dat collecties van Nederlandse ontwerpers toegankelijk maakt voor iedereen die niet meteen een groot bedrag wil uitgeven, maar wél wil shinen. Eerst proberen, kopen kan altijd nog.

Nexie.nl is een online platform met sieradenabonnementen. De missie van Elin de Haas en Margreeth Muller is: via het platform handgemaakte kwaliteitssieraden betaalbaar en draagbaar maken voor iedereen die niet meteen kán of wil kopen. Op dit moment zijn 10 ontwerpers bij Nexie.nl aangesloten met in totaal ruim 300 unieke en handgemaakte sieraden.

Elke drie maanden wisselen

“Nexie.nl moet een plek worden waar sieradenontwerpers en sieradenliefhebbers elkaar kunnen vinden”, zegt Margreeth. “Het idee van sieraden uitproberen en daarmee groener omgaan met materialen en bezittingen, is helemaal van deze tijd. Nexie.nl werkt bovendien simpel en doeltreffend. Na het afsluiten van een leenovereenkomst krijg je direct online toegang tot de collecties. Afhankelijk van de prijsrange van het gekozen abonnement mag je elke drie maanden wisselen van ring, collier, armband, broche of oorbellen.”

Zodra het gekozen sieraad in huis is, begint het genieten, aldus Margreeth. “Drie maanden lang is het van jou, voor een vaste prijs per maand. Daarna is er de optie om het sieraad om te wisselen, terug te sturen, te verlengen of te kopen. Besluit je te kopen, dan worden de reeds betaalde abonnementskosten verrekend als korting. Een soort try-before-you buy dus.”

De abonnementen

De collectie bestaat momenteel uit 300 sieraden, maar hoe meer ontwerpers zich bij Nexie.nl aansluiten, hoe groter het aanbod. Afhankelijk van portemonnee en wensen biedt het platform vier abonnementen: Petite (€ 24,95 p.m.), Fresh (€ 34,95 p.m.), Gem (€ 44,95 p.m.) en Savage (€ 59,95 p.m.). Aan elk abonnement hangen sieraden van een bepaalde waarde, van € 200 tot € 7000. Na drie maanden (of langer) wordt het gekozen sieraad retour gestuurd naar de ontwerper en is daarmee beschikbaar voor iemand anders. De abonnementen zijn te upgraden, downgraden of te pauzeren.

www.nexie.nl

Terug