Home >
Nieuws >
Nieuwe Christiaan van der Klaauw Ariadne

Nieuwe Christiaan van der Klaauw Ariadne

January 17, 2023

Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches kondigt met trots aan dat de eerste horloges het atelier verlaten onder leiding van Master Watchmaker, Technical Director en mede-eigenaar Pim Koeslag. Deze speciale gelegenheid wordt gevierd met drie nieuwe stalen versies van de Christiaan van der Klaauw Ariadne. 'Staal combineert een sportieve look met onze klassieke ontwerpen, het is robuust en tijdloos.' Koeslag nodigde Jochen Benzinger uit om de rotor prachtig te graveren in elk van de nieuwe horloges.

De nieuwe stalen versies van de Ariadne zijn voorzien van de bekende kalenderchrono met 24-uursindicatie en de betoverende maanfase-indicatie. De nieuwe stalen modellen hebben een mat zilverkleurige, marineblauwe of antraciet wijzerplaat en ronde geborstelde ringen rond de subwijzerplaten. Ze worden geleverd met een hoogwaardige alligator lederen band en een luxe kenmerkende vouwsluiting met een gegraveerd Christiaan van der Klaauw 'Sun with 12 Claws' logo. Wat deze modellen vooral uniek maakt, is de handgravure van de 'klauw' van de roségoud vergulde rotor, door de Duitse graveur Jochen Benzinger. Deze sublieme rotor, met zijn buitenste guilloche-decor op rhodium verguld staal, is te bewonderen via de achterkant van de saffierkast.

Rotorgravure
Jochen Benzinger is een wereldwijde autoriteit en zijn hand-guilloche, gegraveerde en geskeletiseerde horloges en uurwerken zijn de kenmerken van zijn vakmanschap. Met behulp van historische, meer dan 100 jaar oude machines en gereedschappen om echte kunstwerken te maken, besteedt hij uren en uren aan het perfectioneren van zijn horloges en individuele onderdelen met het typische karakter dat alleen een uniek stuk dat met de hand is gemaakt, kan hebben. Christiaan van der Klaauw is er trots op u dit masterwerk aan te bieden in onze nieuwe Ariadne-serie.

De CVDK7758 kaliber Ariadne
Het chronograaf uurwerk in dit horloge is het CVDK7758 kaliber met Ariadne complicatie. De chronograaf geeft de verstreken seconden, minuten en uren aan. Daarnaast heeft het horloge een volledige datumaanduiding (dag, datum, maand), een maanfase-indicatie op 6 uur en de indicatie van de tijd op een 24-uursschaal.
De stand van de maan is af te lezen op 6 uur. Wanneer de maan links van het midden is, bevindt deze zich in het eerste kwartier. Wanneer de maan in het centrum staat, is het volle maan en rechts van het midden in het laatste kwartier. Als de maan niet zichtbaar is, zie je een prachtige donkerblauwe lucht in het raam, nieuwe maan.

Advies-w.v.p. € 8.450.

www.klaauw.com

Terug