Home >
Nieuws >
Nieuwe Meister Chronoscoop van Junghans

Nieuwe Meister Chronoscoop van Junghans

February 27, 2023

Er zijn horloges die de tijd aangeven. En er zijn horloges die karakter tonen. De nieuwe Meister Chronoscope van Junghans doet beide. En net als zijn drager combineert hij individuele kenmerken tot een onmiskenbare identiteit. Het ontwerp combineert de klassieke elegantie van de Meister-lijn met de sportieve dynamiek van een chronograaf en stijlvolle expressiviteit in kleur en vorm.

Met zijn fijne rand richt de gebogen horlogekast zich volledig op het ontwerp van de ronde wijzerplaat. Dankzij zijn strakke driedimensionaliteit ontvouwt hij nuances die variëren van edel grijs tot koel blauw, afhankelijk van de lichtinval - en bepaalt hij de strakke moderniteit van het horloge. Het atletische karakter van de chronograaf komt tot uitdrukking in de gecupte wijzers. In gedempt oranje onderstrepen de wijzers de sportiviteit van de Meister Chronoscope en vormen samen met het mahoniebruin van de band een prachtig harmonieuze kleursamenstelling. Gemaakt van bijzonder zacht en licht struisvogelleer, draagt elk bandje een kenmerkende nerf.

Expressief in ontwerp, krachtig in uitrusting
Karakter wordt niet alleen onthuld door de waarden – maar vooral door de innerlijke waarden: het mechanische kaliber, dat door de ergonomisch gebogen achterkant van de kast kan worden bekeken, heeft naast de stopfunctie ook een datum- en weekdagaanduiding. Samen met het krasbestendige saffierglas en de waterbestendigheid tot 5 bar is de Meister Chronoscope altijd betrouwbaar voor zijn drager.

Het functionele ontwerp, de harmonieuze kleurstelling en de overtuigende combinatie van sportiviteit en esthetiek: de identiteit van de Meister Chronoscope wordt gecreëerd door de som van zijn karaktereigenschappen. Daarmee begint de persoonlijkheid aan de pols. Advies-w.v.p. € 2.140.

Kenmerken
Kaliber: automatisch kaliber J880.1 met een gangreserve van 48 uur (zonder ingeschakelde start/stop functie), datum, dag (zowel in Duits als Engels verkrijgbaar), kleine seconde.
Chronoscope: stop seconde, 30-minuten- en 12-uur indicator.
Kaliber decoratie: rhodium plating, gestreepte rotor met gegraveerd logo, diamantgeslepen loop, tandwieltrein en balansbrug, geblauwde schroeven.
Kast: edelstaal, Ø 40,7 mm, hoogte 13,9 mm, 5-voudig geschroefde zichtbodem van mineraalglas.
Glas: gewelfd saffierglas met antireflecterende coating aan beide zijden saffiergrijs met zonneslijpsel.
Wijzer: uur- en minutenwijzers met milieuvriendelijk lichtgevend materiaal mahoniebruin struisvogelleer, roestvrijstalen gesp.
Waterdichtheid: tot 5 bar.

www.junghans.de

Terug