Home >
Nieuws >
Nordgreen lanceert duurzame Guardian die 100 jaar meegaat

Nordgreen lanceert duurzame Guardian die 100 jaar meegaat

May 12, 2022

De Deense horlogemaker Nordgreen lanceert Guardian, het allereerste duurzame horloge van dit merk, ontworpen door de veelgeprezen designer Jakob Wagner. De Guardian is ontworpen om 100 jaar mee te gaan en zodoende een minimale impact te hebben op het ecosysteem van onze planeet.

Van gecertificeerd gerecycled roestvrij staal en langer houdbaar saffierglas tot een full-service reparatie- en renovatieprogramma, de Guardian zet nieuwe normen binnen de horloge-industrie. Het model wordt zelfs geleverd in een unieke verpakking 3D-geprint van 3e generatie gerecycled PET-plastic door het Zweedse Lostboylab.

"We wilden een horloge ontwerpen dat Nordgreen kon helpen een actieve rol te spelen bij het versterken van een mindset en een gemeenschap voor degenen die zich inzetten voor het redden van onze planeet. Voor mij is de Guardian zoveel meer dan een horloge. Het is een beweging. Een gemoedstoestand. Het is niet alleen een symbool van zorg voor de natuur, het milieu en de mensheid, maar ook van de kracht van geest en karakter om actief te helpen”, zegt ontwerper Jakob Wagner.

Naast de lancering van de Guardian werkt Nordgreen met externe duurzaamheidsadviseurs actief samen aan het transformeren van het bedrijf met als doel koolstofneutraal te worden. Gedurende het gehele productieproces heeft Nordgreen kritisch gekeken naar alle details, van ontwerp, materiaalkeuze, corrosiebestendigheid en transportkosten tot service, reparatie en de gevolgen van refurbishing of recycling met als doel volledige transparantie en traceerbaarheid van de totale milieu-impact te garanderen.

“De wereldwijde horloge-industrie heeft te lang vertrouwd op conservatieve tradities en methoden”, zegt oprichter van Nordgreen Pascar Sivam. “De meeste merken vertrouwen op het verleden, de productie is geheimzinnig, materialen vervuilend, toeleveringsketens zijn niet transparant en de meeste fabrikanten lopen niet synchroon met digitale en milieu-eisen en verwachtingen van consumenten van de volgende generatie. Bij Nordgreen weten we dat we er nog niet zijn, maar we willen volledig transparant zijn en toegewijd aan de zaak in de toekomst, omdat we geloven dat het tijd is om actie te ondernemen en de industrie van binnenuit te veranderen.”

Technische specificaties van de Guardian

• Case Breedte: 40mm/36mm
• Dikte kast: 11.9mm
• Case Materiaal: 85% Gerecycled 316L roestvrij staal
• Kleur kast: Geborsteld Staal
• Wijzerplaat Kleur: Wit
• Glas: Saffierkristal
• Uurwerk: Miyota Automatic
• Band Breedte: 20.15 - 24.27mm
• Band: H-Link
• Kleur band: Geborsteld Zilver
• Waterbestendigheid: Tot 10 ATM (zwemmen, maar niet duiken)
• Maximale polsomtrek: 190mm

Prijzen

Advies-w.v.p. Guardian by Nordgreen: USD $800,-

Over Nordgreen

De visie van Nordgreen is om te pionieren met inspirerend Scandinavisch design en om de tijdregistratie te gebruiken om bewustzijn en actie te inspireren over de uitdagingen waarmee de planeet en de mensheid worden geconfronteerd. Met tijdloze horlogeontwerpen als fysieke manifestatie, is het de missie van Nordgreen om respect en verantwoordelijkheid voor de planeet op zoveel mogelijk polsen te leggen.

www.nordgreen.com

Terug