Home >
Nieuws >
Pluche ijsbeer cadeau bij BERING charity-horloge

Pluche ijsbeer cadeau bij BERING charity-horloge

November 3, 2022

De natuurbeschermingsorganisatie Polar Bears International (PBI) zamelt donaties in voor een vroegtijdig waarschuwingssysteem om ijsberen te beschermen. Als langdurige partner richt BERING de aandacht op de actieweek ‘Polar Bear Week’ en geeft bij elk van de huidige charity-horloges telkens een kleine pluche ijsbeer weg. De ‘Week van de ijsbeer’ loopt van 30 oktober tot 5 november 2022.

Tijdens deze week roept PBI iedereen wereldwijd op om een technisch ontwikkelingsproject te steunen: een radarsysteem dat ijsberen in de buurt van woongebieden registreert, waardoor gevaarlijke ontmoetingen kunnen worden vermeden.

Actie met grote knuffelfactor

BERING vestigt de aandacht op de ‘Week van de ijsbeer’ met een eigen initiatief: in de webshop en in de concept stores in Hamburg, Bremen, Hannover en Maastricht wordt bij elk verkocht charity-horloge een kleine pluche ijsbeer als cadeau meegegeven, zolang de voorraad strekt. Het doel van deze actie met hoge knuffelfactor is de bescherming van het Noordpoolgebied op de radar van de consument te krijgen.

Elk jaar worden nieuwe charity-modellen van BERING horloges en sieraden geïnspireerd door de schoonheid van de Noordpool. Het Deense designmerk wil bijdragen aan de bescherming van het leefgebied van ijsberen en werkt al sinds 2011 samen met PBI. Elk jaar brengt BERING een of meer limited edition charity-horloges op de markt. Voor elke verkoop gaat 15 US dollar naar de natuurbeschermingsorganisatie - tot op heden in totaal meer dan 300.000 euro.

Waarvoor dient de ‘berenradar’?

IJsberen hebben het zee-ijs nodig om op zeehonden te jagen. Door de klimaatverandering bevriest de Noordelijke IJszee steeds later in het jaar. Veel beren zijn uitgehongerd en zwerven door menselijke nederzettingen op zoek naar eten. De ‘Bear-Dar’ van PBI is ontworpen om gevaarlijke ontmoetingen te vermijden en zo het leven van mens en dier te beschermen.

www.polarbearsinternational.org, www.beringtime.com

Terug