Home >
Nieuws >
Prachtige online editie van Nationale Zilverdag

Prachtige online editie van Nationale Zilverdag

May 25, 2021

Op maandagochtend 24 mei ging de Digitale Zilverdag 2021 live. Via verschillende kanalen volgden de kijkers deze online editie van de jaarlijkse Nationale Zilverdag, die al twee jaar op rij niet fysiek georganiseerd kan worden vanwege de coronamaatregelen. In de stream komen vakmensen van binnen en buiten Schoonhoven in beeld. De beelden blijven online en zijn te bekijken via www.zilverdag.nl.

De kijker wordt door presentatrice Margot Kuzee meegenomen door de binnenstad van Schoonhoven, langs de tentoonstellingen in het Zilvermuseum en de Hoge Vierschaar en door de vaklokalen van Vakschool Schoonhoven. In Galerie Meesters van de Zilverstad presenteert niet alleen galeriehouder Stefan van Beeten de collecties, maar komen ook goudsmid Femke Toele en voormalig huisarts en zilversmid Han Goutier aan het woord. Edelsmeden van buiten Schoonhoven presenteren hun collecties vanuit het Arto Theater, de serre van petit café Toltien en het koor van de Grote Kerk.

Silver Challenge

In de video komt ook de Hoge Vierschaar, onder het stadhuis van Schoonhoven, in beeld. Hier tonen deelnemers hun topstuk in tentoonstelling Silver Challenge. De Silver Challenge is al jaren een publiekstrekker. Dit jaar kon de kijker op 24 mei tot 17.00 uur een stem uitbrengen via de website van de Nationale Zilverdag. Daarnaast werden de ingezonden werken – kunstobjecten of sieraden – beoordeeld door een vakjury. Er waren twee prijzen te winnen: de Publieksprijs en de Vakjuryprijs. De eerste werd gewonnen door Annemiek van Hecke met haar inzending ‘Soulcage’. De Vakjury roemde het werk van Eleonore Meirer: zij ontving de Vakjuryprijs voor haar inzending ‘Mindgame’.

De beelden van de Digitale Zilverdag 2021 blijven beschikbaar en zijn na te kijken via www.zilverdag.nl. De beelden werden gemaakt door Ruben Schellingerhout.

Foto’s: Rob Glastra (‘Mindgame’, inzending van Eleonore Meirer, Soulcage’, inzending van Annemiek van Hecke, Margot Kuzee nam de kijker mee voor de Digitale Zilverdag 2021)

Terug