Home >
Nieuws >
Prijswinnaar krijgt uniek Vakschool-horloge

Prijswinnaar krijgt uniek Vakschool-horloge

March 4, 2024

In een rij van negen stenen de enige diamant ontdekken: het lukte scholiere Elise. Zij won met de Diamant Challenge het unieke Vakschool Horloge: met een uurwerk vervaardigd door studenten van Zadkine Vakschool Schoonhoven zelf. Deze week kreeg Elise haar horloge overhandigd. Ook tijdens de volgende Open Dag, op woensdag 13 maart, is een horloge te winnen.

Het horloge is een examenstuk van de studenten Uurwerktechniek. Het horloge wordt door de studenten volledig geassembleerd en ook de nodige kwaliteitscontroles worden door de studenten zelf uitgevoerd. Het horloge is voorzien van een Zwitsers uurwerk - de eta 2824 - en heeft een edelstalen 316L kast met een saffier glas. Het horloge heeft een waarde van €285 en wordt via de opleiding Juwelier van Vakschool Schoonhoven verkocht. Tijdens de Open Dagen is er een kans om het horloge te winnen met de Diamant Challenge; zoals in dit geval Elise deed.

Vakschool Schoonhoven biedt vier opleidingsrichtingen op mbo-niveau: Uurwerktechniek, Juwelier, Goudsmeden en Zilversmeden. De Diamant Challenge wordt georganiseerd door de richtingen Uurwerktechniek en Juwelier. Tijdens de opleidingen leren studenten onder andere de kenmerken van een diamant kennen. Op de Open Dag wordt hier al aan geproefd door middel van de challenge. Wie kan de diamant van de zirkonia’s – een kunstmatige steen - onderscheiden?

Ook tijdens de komende Open Dagen, woensdag 13 maart en maandag 20 mei, wordt de Diamant Challenge georganiseerd.

Meer informatie over de Open Dag: www.zadkine.nl/open-dagen

Terug