Home >
Nieuws >
Rado brengt nieuwe Captain Cook High-tech Ceramic Diver

Rado brengt nieuwe Captain Cook High-tech Ceramic Diver

April 28, 2022

De nieuwe Rado Captain Cook High-tech Ceramic Diver is een klassieker, uitgerust met de nieuwste technologie, die over een gangreserve van 80 uur en een waterbestendigheid volgens de strenge ISO 6425 specificaties beschikt.

In dit vakkundig vervaardigd uurwerk is een Rado R763 uurwerk geplaatst dat bekendstaat om zijn beroemde Zwitserse betrouwbaarheid. Het uurwerk is gehuisvest in een prachtige high-tech keramische monobloc kast dat niet alleen krasbestendig, hypoallergeen, maar ook vrijwel onkwetsbaar is.

De Captain Cook High-tech keramiek Diver is het hoogtepunt van tientallen jaren onderzoek en ontwikkeling door Rado. Dit langverwachte model, verkrijgbaar in zes versies, combineert de nieuwste high-tech keramische productietechnieken met de meest innovatieve horlogemakerij van het merk. Het nieuwe generatie automatisch uurwerk is uitgerust met een anti-magnetische NivachronTM haarveer en biedt een gangreserve van 80 uur. Geplaatst in een praktische high-tech keramische monobloc kast.

De kenmerken van de Captain Cook zullen de horlogespecialisten opvallen. Zoals het datumvenster op 3 uur in rode cijfers -een knipoog naar eerdere edities- en het gebogen glas nu in extreem resistent saffierglas met een anti-reflecterende coating aan beide zijden. Voor een uitstekende leesbaarheid zijn de grote, zeer goed afleesbare uren-, minuten- en secondewijzers behandeld met Super-LumiNova. Net als de belangrijkste markeringen en de cijfers op de lunette.

Het nieuwe model heeft een ISO 6425-certificering gekregen, een primeur voor Rado, die ruimschoots wordt overtroffen dankzij de waterbestendigheid tot 300 meter. Of het terrein nu een van ’s-werelds oceanen, dichte bossen van het noorden of ruige bergen is, de Captain Cook High-tech Ceramic Diver is volgens het merk een vertrouwde partner. Natuurlijk, maar ontwikkeld door menselijke innovatie. Rado high-tech keramiek is extreem hard, maar licht. Aangenaam om aan te raken en krasbestendig. Het gebruik van een monobloc kast draagt bij aan de structurele stabiliteit van het uurwerk terwijl de buitenafmetingen en het gewicht laag blijven voor meer comfort.

Visueel zijn de bekende Captain Cook kenmerken direct duidelijk: de ergonomische lunette met een rond geborsteld high-tech keramisch inzetstuk, gegraveerde cijfers en markers en een wit Super-LumiNova driehoek op de 60 minuten-positie. Op de ronde geborstelde titanium schroefdeksel staan twee prachtige zeepaardjes in reliëf die doen denken aan de modellen van begin jaren zestig. Een inscriptie geeft de waterbestendigheid van het horloge aan dat wordt bevestigd door de ISO 6425 certificering die aan deze uitzonderlijke uurwerken wordt toegekend. Binnenin bevindt zich Rado’s sublieme R763 automatisch uurwerk met drie wijzers dat de eisen van de standaard vijfpuntprecisietests overtreft, aldus het merk.

De nieuwe Captain Cook High-Tech Ceramic Diver is verkrijgbaar in zes modellen. Alle modellen hebben een high-tech keramische kast en twee modellen in zwart en twee modellen in olijfgroen. Elk model is verkrijgbaar met een rubberen band of met een high-tech keramische band. De twee plasma modellen zijn beschikbaar met bijpassende high-tech keramische band.

www.rado.com

Terug