Home >
Nieuws >
Studievrienden lanceren Delft Watch Works

Studievrienden lanceren Delft Watch Works

February 25, 2021

Delft Watch Works is een door en door Nederlands horlogemerk, dat voortkomt uit de samenvloeiing van gelijke interesses van de twee jonge ingenieurs en studievrienden Twan Briels (32) en Michiel Holthinrichs (30). Eigenwijze Hollandse nuchterheid staat aan de basis van hun eerste model, de Oostpoort, dat opvalt door een klassiek ontwerp, slimme details en een eigen kijk op personalisatie. Delft Watch Works is in februari officieel gelanceerd.

De Delftse studentencultuur vormde het startpunt voor het ontwerpproces van de Oostpoort. De toonaangevende technische universiteit, de herkenbare kledingen van de talrijke verenigingen die de stad rijk is en de vele studenten kenmerken het Delftse straatbeeld. Twan en Michiel ontwierpen een klassiek ogend horloge dat tegen een stootje kan en bieden klanten de optie hun horloge te personaliseren.

De Oostpoort

Delft Watch Works’ eerste model is vernoemd naar een van de meest iconische bouwwerken van Delft: de Oostpoort. De twee zeer herkenbare torenspitsen van de historische stadspoort vormen het logo van Delft Watch Works. Het ontwerp van de Oostpoort kenmerkt zich door klassieke verhoudingen, oog voor tijdloze schoonheid en verfijnde details. Deze karakteristieken komen in het horloge tot uiting in een dynamisch en slank design van de horloge. De Oostpoort is hét horloge voor de aspirant verzamelaar en gevorderde horlogeliefhebber. Delft Watch Works biedt drie wijzerplaatvariaties: koninklijk blauw, stralend grijs en translucent.

Personalisatie

Uniek aan de Oostpoort is de mogelijkheid de wijzerplaat van het horloge te personaliseren. Op ambachtelijke wijze kan een eigen logo of tekst op de plaat gedrukt worden. De stalen horloges worden verder o.a. gekenmerkt door de kast van 40mm en het automatisch uurwerk Swiss Technology caliber 1-11 top-grade. Waterbestendig tot 5ATM. Advies-w.v.p. € 849.

Over de makers

De mannen achter Delft Watch Works zijn de studievrienden Twan Briels en Michiel Holthinrichs. Zij leerden elkaar kennen aan de Bouwkunde faculteit van de TU Delft. Twan is projectontwikkelaar en Michiel lanceerde in 2016 zijn internationaal bekende horlogemerk Holthinrichs Watches. Hun gemeenschappelijke passie voor vintage horloges en klassieke kleding vormde de basis van hun vriendschap, die zij in Delft Watch Works bezegelden.

www.delftwatchworks.com

Terug