Home >
Nieuws >
Swatch brengt kunst in het leven van alledag

Swatch brengt kunst in het leven van alledag

March 25, 2023

De eerste keer dat je voor een van 's werelds beroemdste kunstwerken staat vergeet je nooit; dat gevoel van een nieuwe wereld die opengaat. Er gebeuren spannende dingen wanneer kunst en de wereld van Swatch samenkomen. Swatch heeft nieuwe manieren gevonden om meer kunst in het leven van mensen te brengen.

2023 markeert het volgende hoofdstuk van de Swatch Art Journey. Dit wordt groots met vijf capsulecollecties die van half maart tot mei worden uitgebracht. Het hele assortiment is als een avontuur door verschillende momenten in de kunstgeschiedenis, van Botticelli tot Lichtenstein. En dat alles natuurlijk met de voor Swatch kenmerkende onverwachte details.

Swatch herschept maar liefst tien meesterwerken in zijn kenmerkende GENT, NEW GENT en speels provocerende stijl: allemaal ontworpen om artiesten te eren die niet bang waren om nieuwe dingen te proberen.

• Swatch x MoMA viert Pop Art en markeert de 100ste geboortedag van Roy Lichtenstein.

• Swatch x Magritte brengt een eerbetoon aan de surrealistische kunstenaar ter gelegenheid van zijn 125e geboortedag.

• Swatch x LE GALLERIE DEGLI UFFIZI viert de natuur en vrouwelijkheid door de ogen en kunst van renaissance supremo maestro Sandro Botticelli.

• Swatch x LOUVRE ABU DHABI verenigt de energie van 'The Great Wave Off Kanagawa' van Hokusai met een majestueuze 'Astrolabe'.

• Terwijl de details van de laatste drie Swatch Art Journey-horloges voorlopig nog geheim zijn, laat Swatch doorschemeren dat de volgende aflevering van Swatch Art Journey in de smaak zal vallen bij street art-fans.

De liefdesrelatie van Swatch met kunst begon in 1985 met de eerste van een lange reeks Art Special-horloges.  Swatch bundelde de krachten met wereldberoemde musea om enkele van hun kunstwerken opnieuw te creëren als onderdeel van de Museum Journey-serie. Het Rijksmuseum in Amsterdam (2018) en het Thyssen-Bornemisza Museum in Madrid (2018) waren de eerste locaties die hun deuren openden voor Swatch, snel gevolgd door het Musée du Louvre in Parijs (2019), MoMA in New York (2021) en Centre Pompidou in Parijs (2022).

De Swatch Art Journey Collection is beschikbaar vanaf 16 maart, gevolgd door een andere release die in een later stadium zal worden onthuld.

www.swatch.com

Terug