Home >
Nieuws >
Swatch bundelt krachten met Centre Pompidou

Swatch bundelt krachten met Centre Pompidou

April 6, 2022

Swatch opent de deuren naar een van ’s werelds grootste collecties moderne en hedendaagse kunst met de Swatch X Centre Pompidou Collection. Zes iconische meesterwerken uit de Parijse kunsttempel worden opnieuw voorgesteld als statementhorloges, waaronder werken van Frida Kahlo, Amedeo Modigliani, Robert Delaunay, Vassily Kandinsky, en Piet Mondriaan.

Tijd is wat je er zelf van maakt, en Swatch vindt dat er in het dagelijkse leven van mensen meer tijd voor kunst moet zijn. Sinds 1985 heeft het merk een lange reeks exclusieve Swatch Art Special horloges uitgebracht. En in 2018 heeft het merk het naar een hoger niveau getild met zijn Museum Journey-serie, waarbij musea Swatch toegang verlenen tot hun meesterwerken om de meest iconische kunstwerken ter wereld voor iedereen bereikbaar te maken. Tot nu toe hebben het Rijksmuseum Amsterdam, het Thyssen-Bornemisza Nationaal Museum in Madrid, het Musée du Louvre in Parijs, The Museum of Modern Art (MoMA) in New York, en nu ook het Centre Pompidou hun deuren geopend voor Swatch.

De synergieën tussen Swatch en Centre Pompidou zijn duidelijk. Beiden zijn op een missie om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Ze zijn revolutionair: Swatch om kunst naar de pols te brengen en het Centre Pompidou om kunst naar de massa te brengen. Levendige kleuren en transparante details zijn de kenmerkende eigenschappen van het Zwitserse horlogemerk. We vinden dat ook bij het binnenstebuiten gekeerde gebouw van staal, primair gekleurde buizen, en de beroemde met glas omsloten roltrappen die langs de zijkant omhoog kronkelen en voorbijgangers in staat stellen de kunst binnen te bekijken.

De Swatch X Centre Pompidou Collection is de laatste in een lange reeks samenwerkingen die in 1985 begon met de onthulling van het eerste Swatch Art Special-horloge met Kiki Picasso in het museum. In 1999 vertaalde een van de architecten van het gebouw, Renzo Piano, de architectonische handtekening in het JELLY PIANO-horloge. Datzelfde jaar, tijdens de renovatie van het Centre Pompidou, creëerde Swatch het grootste buitenreclamebord ter wereld. Het bevatte de iconische uitspraak ”Vous aussi, vous êtes notre musée,“ wat zich laat vertalen als ”U ook, u bent ons museum“ en haalde het Guinness World Records.

Swatch geeft een nieuwe interpretatie aan zes meesterwerken van het Centre Pompidou, compleet met zijn kenmerkende en onverwachte details. Het resultaat? Een collectie draagbare kunstwerken die elke dag een vleugje kleur en cultuur brengen.

Zoek een verkoopadres bij u in de buurt of bezoek de website van Swatch voor meer informatie: www.swatch.com

Terug