Home >
Nieuws >
Swatch en MoMa: special edition-horloges

Swatch en MoMa: special edition-horloges

February 24, 2021

Swatch kondigt de lancering aan van special edition-ontwerpen met The Museum of Modern Art (MoMA) als onderdeel van de Museum Journey-serie.

De collectie omvat zes unieke creaties geïnspireerd op kunstwerken uit de MoMA-collectie, waaronder werken van Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Henri Rousseau, Piet Mondriaan en Tadanori Yokoo. Deze horloges kunnen individueel of als collector’s set worden gekocht. Swatch en MoMA hebben een speciale verpakking ontwikkeld voor de collector’s set, geïnspireerd op de Blade Stair, een prominent architectonisch kenmerk van MoMA.

Swatch werkte ook samen met de kunstenaar Beatriz Milhazes en neemt drie werken van haar op uit MoMA’s collectie op het Swatch X You-platform. Swatch X You stelt klanten in staat hun eigen gepersonaliseerde horlogestijl te creëren op Swatch.com en in geselecteerde Swatch stores.

“Swatch is zeer verheugd om een nieuwe stap in zijn rijke geschiedenis te vieren met MoMA. Het is een grote eer om meesterwerken van Vincent van Gogh, Gustav Klimt en Piet Mondriaan opnieuw te kunnen interpreteren en dit benadrukt onze toewijding aan kunst en kunstenaars van de 20e eeuw,” zegt Carlo Giordanetti, CEO van het Swatch Art Peace Hotel.

Swatch X MoMA is vanaf 4 maart 2021 verkrijgbaar op Swatch locaties wereldwijd en in MoMA Design Stores. De Gent modellen hebben een advies-verkoopprijs van € 75, de New Gent modellen kosten € 95.

www.swatch.com

Terug