Home >
Nieuws >
Winnaars HRD Design Awards in Italië bekendgemaakt

Winnaars HRD Design Awards in Italië bekendgemaakt

January 30, 2023

Tijdens een juwelenvakbeurs in het Italiaanse Vicenza zijn op 23 januari de winnaars van de 18e HRD Design Awards, de ontwerpwedstrijd georganiseerd door de Hoge Raad van Diamant, bekendgemaakt. Winnaar van de hele comptetitie werd het jonge talent Wang Xuerui uit China met haar collier Mutualistic.

Uit de meer dan 1.600 ingestuurde ontwerpen koos de jury er negen in drie categorieën. De jury selecteerde de winnaars die een ontwerp maakten binnen het geselecteerde thema: vrede. Storytelling, technische vaardigheden en het vermogen om dit te vertalen naar het ontwerp waren de doorslaggevende factoren die leidden tot de keuzes van de jury.

Algehele winnaar van de wedstrijd is de Chinese Wang Xuerui. Haar stuk genaamd Mutualisticis een prachtig werk dat vrede in de kern van het ontwerp symboliseert. Ellen Joncheere, CEO HRD Antwerp: "Ik ben erg enthousiast dat deze wedstrijd de kans creëert voor zo veel getalenteerde ontwerpers om hun dromen en ideeën waar te kunnen maken. We waren verrast door het hoge niveau van de ontwerpen die we ontvingen. Bewezen is dat je met het juiste platform alle obstakels wegneemt en ruimte maakt voor nieuwe ontwerpers."

Winnaars
Op de foto het collier Mutualistic van de wereldwijde winnaar van de 18e editie HRD Design Awards: Wang Xuerui

Categorie winnaar accessoires: Wang Xuerui (China)
2e en 3e plaats: Jun Yuying Zhang (China) en Yi-Wen Chen(Taiwan)

Categorie winnaar edelstenen: Amelia Rachim (Italië)
2e en 3e plaats: Maho Nozawa (Japan) en Chao Yu (China)

Categorie winnaar diamanten: Indika  Wjayarathna (SriLanka)
2e en 3e plaats: Benoit Schrijnemakers (België) en LilyLeung (China)

www.hrddesignawards.com  

Terug