Home >
Nieuws >
Zeldzame Patek Philippe naar veiling

Zeldzame Patek Philippe naar veiling

March 30, 2021

Veilinghuis Phillips heeft, in samenwerking met partners Bacs & Russo, aangekondigd dat het vroegst gemaakte model van een zeldzame Patek Philippe, de geelgouden Reference 2523, tijdens de Geneva Watch Auction: XIII op 8 en 9 mei geveild wordt. De waarde van het horloge met cloisonné emaille wijzerplaat wordt geschat op meer dan 3,7 miljoen euro.

Naar verluidt is het horloge een van de meest gewilde en legendarische uurwerken ter wereld, een ware collecter’s item. Tot voor kort was deze Patek Philippe onbekend; het model werd onlangs ontdekt in een belangrijke Europese collectie.

Het horloge verkeert in uitstekende staat met een polychrome cloisonné emaille wijzerplaat met Euraziatische kaart in prachtige tinten zeeblauw, goud, groen en turkoois. Cloisonné is een techniek van emailleren waarbij een geplette draad in bepaalde motieven op een metalen ondergrond is bevestigd.

Er zijn slechts elf exemplaren van de Patek Philippe Reference 2523 met cloisonné emaille wijzerplaat bekend. Vijf zijn voorzien van de kaart van Noord-Amerika, drie met die van Zuid-Amerika en drie met een Euraziatische kaart. Van de laatste drie bevindt één zich in het Patek Philippe Museum, de tweede in een privécollectie en de derde, het onlangs ontdekte model, is dus nieuw op de veilingmarkt.

De veiling van tweedehands en vintage horloges blijkt big business. Binnen de veilingwereld zijn Sotheby’s en Christie’s grote spelers, maar daar is in de afgelopen jaren een derde bij gekomen: Phillips, in samenwerking met de gerenommeerde vintage horlogespecialisten Aurel Bacs en Livia Russo. Phillips en Bacs & Russo heeft in snel tempo een reputatie opgebouwd op het gebied van de veiling van zeldzame vintage horloges.

www.phillips.com

Foto: Phillips/Bacs & Russo

Terug