Home >
Nieuws >
Zilvermuseum Schoonhoven: vrijwilligers gezocht!

Zilvermuseum Schoonhoven: vrijwilligers gezocht!

April 13, 2023

Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. Om het groeiend aantal bezoekers een glansrijke dag te laten beleven, zoekt het Zilvermuseum versterking.

Hospitality medewerker
Als hospitality medewerker verwelkom je de bezoekers, je verstrekt informatie, verkoopt tickets en helpt met het uitzoeken van een mooi aandenken in de museumwinkel. Ook voorzie je mensen van koffie, thee en gebak. Je bent bij voorkeur een dag in de week beschikbaar.

Rondleider
Breng jij als rondleider graag onze collectie tot leven? Je zorgt ervoor dat onze bezoekers met mooie en interessante verhalen naar huis gaan. Kennis van smeden of (kunst)geschiedenis is handig, maar niet noodzakelijk. We leiden je intern op. Je bent op oproepbasis beschikbaar en geniet van het contact met nieuwe mensen.

Workshopbegeleiders
Ben je creatief en vind je het leuk je kennis over te dragen op anderen? We zoeken workshopsbegeleiders die het geheim van de smid willen delen. In het museum geven we een workshop draad en een workshop zagen.

Vrijwilliger Educatie
Werk je graag met kinderen en houd je van kunst en cultuur? Meld je dan aan als vrijwilliger Educatie. We hebben een doorgaande leerlijn voor het primair onderwijs met interactieve museumlessen. Ook het voortgezet onderwijs uit de regio bezoekt het museum regelmatig.

Vrijwilliger Registratie
Werk jij graag achter de schermen mee in het registreren of documenteren van onze collectie? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken als vrijwilliger Registratie. Bij voorkeur heb je ervaring met Adlib, werk je gestructureerd en ben je minimaal een halve dag per week beschikbaar.

Goud- of zilversmid
Zoek je een smederij waar je kan werken als zelfstandige of gepensioneerde goud- of zilversmid? In de smederij van het Zilvermuseum kun je rekenen op 25.000 bezoekers die langs jouw werkplek lopen en om je collectie aan te verkopen. Slechts 30 minuten van Utrecht, Dordrecht of Gouda.

Wat kun je verwachten?
Als vrijwilliger kan je rekenen op een gezellige werkomgeving, waar veel te leren en ontdekken is over zilver en kunst. Er is elk jaar een uitje voor vrijwilligers naar een bijzondere locatie en waar nodig volg je trainingen. Je weet als eerste welke nieuwe exposities eraan komen en natuurlijk ben je een van de eregasten bij de openingen.

Contact
Meer informatie over dit vrijwilligerswerk met een zilveren randje? Of wil je eens vrijblijvend kennismaken en een dagdeel meelopen? Neem contact op met Monique van Arkel, tel 0182-385612 of mail naar m.vanarkel@zilvermuseum.nl. Kijk op www.zilvermuseum.com voor meer informatie.

Terug