/Nieuws
Nieuws2017-05-08T13:41:14+02:00

NIEUWS

Lees het allerlaatste nieuws op het gebied van horloges, sieraden, trends en ontwikkelingen.

NEL organiseert Masterclass synthetische diamant

15 oktober 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Op dinsdag 10 december organiseert het Nederlands Edelsteen Laboratorium een Masterclass synthetische diamant. Speciaal voor juweliers en andere vakgenoten wordt ingegaan op de huidige stand van zaken en de mogelijkheden om synthetische diamant van natuurlijke diamant te onderscheiden.

Margeregeling: btw rekenen over occasions

15 oktober 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Juweliers die handelen in gebruikte sieraden, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van een aparte BTW-regeling, de zogeheten margeregeling. Deze regeling komt er in feite op neer dat er geen BTW berekend wordt over de verkoopprijs, maar over de winstmarge: het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs.

Vernieuwde Out of the Box in voorjaar

11 oktober 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Op maandag 30 maart 2020 vindt de vijfde editie van Out of the Box plaats in Aviodrome bij Lelystad Airport. Het luchtvaartmuseum vormt het decor voor hét inspiratie-event voor juweliers, fashion- en conceptstores en cadeauwinkels in Nederland, België en Duitsland. Met deze vijfde editie lanceert Box Events een nieuwe formule, waarin de merken meer dan eens centraal staan.

Meistersinger NL Editie 2019

11 oktober 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Elk jaar wordt er door de liefhebber met smart op gewacht: de NL Editie van MeisterSinger. Het eigenzinnige horlogemerk maakt namelijk elk jaar een horloge speciaal voor de Neder-landse markt, een uniek model dat alleen via de Nederlandse dealers te koop is. Met de nieuwe NL Editie 2019 zal MeisterSinger niemand teleurstellen.

Edelsmederij Puur & Pracht opent nieuwe zaak

11 oktober 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Onlangs opende Monique van Dorp haar nieuwe winkel/atelier in Helvoirt. De voorzitter van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, Derk Mathon, kwam de zaak openen. Monique had een Koffie Tuk Tuk en een ijskar voor de deur geregeld en voor de kinderen leuke cadeautjes. “En verder heb ik een ontwerpwedstrijd georganiseerd waar zo’n veertig mensen aan mee hebben gedaan! Voor de winnaar ga ik het sieraad in zilver maken”, vertelt Monique.

Meer berichten laden

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures