/Nieuws
Nieuws2017-05-08T13:41:14+02:00

NIEUWS

Lees het allerlaatste nieuws op het gebied van horloges, sieraden, trends en ontwikkelingen.

Let’s Fly a Kite

21 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

De Britse ontwerper/edelsmid Andrew Geoghegan lanceert zijn nieuwe ringen ‘Let’s Fly a Kite’. “De vliegerslijpvorm is een al een tijdje een obsessie voor me”, zegt Andrew. “En deze nieuwe ring is een mooie toevoeging aan onze collectie.

Hamilton: nieuwe Amerikaanse klassiekers

20 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

“Without liberty, life is a misery”. Dit bekende citaat is van Andrew Hamilton. Hij sprak in de 18e eeuw het Pennsylvania Huis van Afgevaardigden toe en was een belangrijke voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Bovendien was hij een van de oprichters van Lancaster, Pennsylvania en was hij de eigenaar van de oorspronkelijke locatie van de Hamilton Watch Company, die is vernoemd naar hem. Zijn citaat staat met laser gegraveerd op alle prachtige horlogebanden van de nieuwe collectie Spirit of Liberty Automatic.

Jewels & Watches Retailbeurs

9 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

De vorige editie van de Retailbeurs was volgens de beursorganisatie een groot succes: 26% meer bezoekers ten opzichte van die daarvoor, veel nieuwe exposanten, producten en trends. Ook de komende Retailbeurs van 8 tot en met 10 september belooft nieuwe merken, producten met een verhaal en verrassende activiteiten.

Citizen viert 30 jaar Promaster

9 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de Promaster brengt Citizen deze zomer een aantal nieuwe horloges in deze lijn op de markt waaronder de Eco-Drive Yacht Timer en nieuwe modellen in de serie Eco-Drive Tough.

Nomelli Jewelry

8 augustus 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Nomelli Jewelry bestaat uit 100% personaliseerbare sieraden. Door middel van een dummyset kan de juwelier een volledige collectie gouden sieraden aanbieden, waarbij de consument bepaalt of ze goud of zilver wil en welke kleur en welke tekst ze graag wil verwerken in het sieraad. Verder kan ze kiezen uit zirkonia, diamant of lab created diamant.

Meer berichten laden

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures