/Nieuws
Nieuws2017-05-08T13:41:14+02:00

NIEUWS

Lees het allerlaatste nieuws op het gebied van horloges, sieraden, trends en ontwikkelingen.

35e Zilverdag: feest in Schoonhoven

14 juni 2019|Branchenieuws, Nieuws|

In Schoonhoven is Tweede Pinksterdag al 35 jaar Zilverdag. De Zilverdag is altijd een feest, maar dit jaar helemaal vanwege de 35e verjaardag van het evenement. En dus was de Zilverstad op 10 juni één groot feestelijk openluchtmuseum. Zo’n 25.000 bezoekers lieten zich onderdompelen in de wereld van het zilver.

Stevig cao-eindbod van werkgevers

11 juni 2019|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

Een akkoord over de nieuwe cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf leek binnen handbereik. Helaas bleek tijdens de extra onderhandelingsronde dat de vakbonden opnieuw niet bereid waren tot concessies. De Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) heeft de vakbonden daarom een eindbod gedaan. De werkgevers stellen een loonsverhoging voor van 3% op 1 september 2019, 2% op 1 mei 2020 en 1% op 1 januari 2021. De vakbonden hebben tot 12 juni gelegenheid te reageren op het laatste bod van de werkgevers. De voorgestelde looptijd van de cao is 24 maanden.

High end sieraden Zilverdag

28 mei 2019|Branchenieuws, Nieuws|

De 35e Nationale Zilverdag in Schoonhoven is de plek om het werk van de Deense Christine Bukkehave te bewonderen. Speciaal voor de Zilverdag, dit jaar op 10 juni, vliegt ze over om samen met oud-medestudent Marjolein Muller en andere talenten – Annetje Bierma, Eveline Koelega, Vincent Petersen en Bianca Heinis – een ‘expo tent’ op het Doelenplein in Schoonhoven te vullen en hun high end sieraden te presenteren. Exclusiviteit is de gemene deler.

Saul Bell Design Awards: twee Nederlandse finalisten

20 mei 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Op 19 mei zijn in het Amerikaanse Albuquerque de winnaars van de Saul Bell Design Awards 2019 bekendgemaakt. Winnaar van de hele ontwerpwedstrijd, Best of Show, werd Debbie Sheezel uit Australië met haar emaillen collier ‘Lineal Alchemy’. De tweede prijs in de categorie Zilver ging naar de Nederlandse sieradenontwerpster en edelsmid Maja Houtman. Zij won deze prijs met haar armband ‘Suftal Fidda’.

Nieuwe titaniumhorloges van Citizen

20 mei 2019|Branchenieuws, Nieuws|

Citizen heeft de lijn titaniumhorloges uitgebreid met 16 nieuwe modellen. Daarmee bestaat één vijfde van de totale collectie van het merk uit titaniummodellen. Met een gloednieuwe reclamecampagne wil Citizen de titaniumhorloges nog bekender maken en daarnaast ook een jongere doelgroep aanspreken.

Meer berichten laden

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures