/Nieuws
Nieuws 2017-05-08T13:41:14+00:00

NIEUWS

Lees het allerlaatste nieuws op het gebied van horloges, sieraden, trends en ontwikkelingen.

Insignety

Kasteel vol schitterende juwelen

18 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws|

“Het Juweel” is dé enige themabeurs in Nederland die zich enkel concentreert op juwelen, sieraden en horloges. Deze succesvolle juwelenbeurs vindt aan het begin van de zomer plaats op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Tijdens de exclusieve verkoopexpositie zijn ruim 25 exclusieve goud- en edelsmeden, juweliers en horlogespecialisten bijeengebracht om hun prachtige collectie te tonen. Het verenigen van kwaliteit, originaliteit en vakmanschap is wat deze unieke themabeurs zo succesvol maakt.

Fitness-horloge dat zelfs slaapkwaliteit meet

15 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Suunto introduceert de nieuwe Suunto 3 Fitness, een slim en robuust fitness-horloge voor mensen met een actieve levensstijl. Een prachtig ontworpen, elegant uurwerk voor dagelijks gebruik, maar vooral een persoonlijke trainingspartner. De Suunto 3 Fitness biedt individuele trainingsbegeleiding op basis van jouw fitnessniveau. Het horloge past zich zelfs aan jouw trainingsritme aan, zodat je optimaal in beweging blijft.

Aftellen tot Nationale Zilverdag 2018 in Schoonhoven

15 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws, Opleidingsnieuws|

Maandag 21 mei is het zover: opnieuw staat het oude centrum van Schoonhoven in het teken van de Nationale Zilverdag. Dit jaar vindt de 34e editie plaats van het succesvolle evenement dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt. Bij meer dan 140 kramen en paviljoens ontmoeten zij (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen. Het blijft niet bij kijken en kopen in de binnenstad: bezoekers kunnen op tal van plaatsen ook zelf aan de slag.

Gucci: nieuwe horloges

8 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Gucci breidt het aanbod voor heren uit met vijf innovatieve nieuwe automatische horloges van 40 mm. Daaronder een nieuw Zwitsers uurwerk met GMT-functie en een extra urenwijzer in de vorm van een slang, voor het bijhouden van de tijd in een tweede tijdzone, en een opvallende rand van smaragdgroen krokodillenleer.

Naar het evenbeeld van de schildpad

8 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Certina is partner van de Sea Turtle Conservancy (STC), een organisatie die zich inzet voor het behoud van de zeeschildpad en zijn natuurlijke leefomgeving. De Zwitserse horlogemaker ontwierp daarom een speciaal model om zijn verbondenheid met dit goede doel te illustreren. De DS Action Diver Sea Turtle Conservancy Special Edition combineert Certina’s expertise met de duurzame doelstellingen van de STC in een exceptioneel duikhorloge.

50 jaar basiscursus diamant

4 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws|

In 1968 werd voor het eerst een basiscursus diamant georganiseerd, door het toenmalige Nederlandse Diamant Comité. De cursus viert dit jaar dus het 50-jarig jubileum. In al die jaren is er veel veranderd. George Hamel blikt terug en kijkt naar de cursus anno nu.

Nieuwe gouden babyplaatbandjes bij Drijfhout

3 mei 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Zelf bij de kleinste gouden sieraden zijn soms belangrijke vernieuwingen. Het babyplaatbandje is al jaren het best verkochte gouden sieraad voor baby’s en kinderen, aldus Drijfhout. “Door de gestegen goudprijs werd echter vaak gekozen voor een goedkoper alternatief zoals zilver of 8-karaats.”

Hofleverancier Steltman ondertekent Goudconvenant

30 april 2018|Branchenieuws, Nieuws|

Steltman Juwelier sluit zich aan bij het Convenant Verantwoord Goud. Steltman is met twee winkels in Den Haag één van de oudste juweliers van Nederland. Met een zelfs koninklijke clientèle en een eigen atelier geniet Steltman veel bekendheid. Met de ondertekening krijgt het Convenant Verantwoord Goud krijgt er weer een partij bij.

Meer berichten laden

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De FGZ overkoepelt de Nederlandse Juweliers en Uurwerkenbranche (NJU) en de Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ). Hun leden worden automatisch lid van de FGZ en profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures