Home/Nieuws
Nieuws2017-05-08T13:41:14+02:00

NIEUWS

Lees het allerlaatste nieuws op het gebied van horloges, sieraden, trends en ontwikkelingen.

r é f l è t s ~ Eva Schreuder ontwerpen

28 januari 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Réflèts’ is de nieuwe collectie van Eva Schreuder en de bekroning op haar tienjarig bestaan als sieradenvormgeefster. ‘Réflèts’ betekent weerspiegeling, weerschijn en verwijst ook naar reflectie en gedachten. Waar sta je na tien jaar, hoe heb je je ontwikkeld en waar wil je naartoe?

Wijziging cao Retail Non-food

23 januari 2020|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

In het kader van de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020 wordt artikel 4.2 ‘Flexibel werken met bandbreedte’ van de cao Retail Non-food aangepast; de uitloopperiode van 6 maanden wordt uit de cao gehaald. Hiermee wordt voor de toekomst voorkomen dat het gebruik van de flexibiliteitsregeling onbedoeld kan leiden tot een oproepovereenkomst en daarmee tot een hogere WW-premie. De wijziging van de cao is per 7 januari 2020 ingegaan (en op die datum per mail aan leden van de FGZ gecommuniceerd).

Ondernemers ontvangen btw-identificatienummer

21 januari 2020|Ledennieuws, Nieuws|

Ondernemers met een eenmanszaak hebben van de Belastingdienst het nieuwe btw-identificatienummer ontvangen, het btw-id. In dit nieuwe btw-id is het BSN van de ondernemer niet langer verwerkt. Zo wordt de privacy van de ondernemer beter gewaarborgd.

Out of the Box en Spotlight bundelen krachten

21 januari 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Met ingang van dit voorjaar bundelen Out of the Box en Spotlight de krachten. De vijfde editie van Out of the Box, inspiratie-event voor juweliers, fashion- en conceptstores en cadeauwinkels, vindt op zondag 8 en maandag 9 maart plaats in de Beursfabriek in Nieuwegein, voor het eerst tegelijk met Spotlight, vakevent voor woonaccessoires, cadeaus, speelgoed, stationery, koken en gedekte tafel.

Koning Willem-Alexander opent jubileumjaar Vakschool

14 januari 2020|Branchenieuws, Nieuws, Opleidingsnieuws|

Op 14 januari werd het jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven feestelijk geopend door niemand minder dan koning Willem-Alexander. De koning onthulde tijdens de opening een kunstwerk van student uurwerktechniek Ruben van Rumpt; een pentekening met het portret van de vorst. Na de onthulling werd de koning rondgeleid door de school en kon hij niet alleen de studenten aan het werk zien, maar ook zélf de handen uit de mouwen steken.

Oud goud recyclen bij Drijfhout

10 januari 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Al bijna 200 jaar is Drijfhout in Nederland actief als betrouwbaar en stabiel edelmetaalbedrijf. Het bedrijf is onderdeel van de Duitse Heimerle + Meule Group, die met vestigingen in diverse Europese landen onder andere marktleider is op het gebied van de verwerking van edelmetaalhoudend afval.

Meer Berichten Laden

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures